İYİ Partiden Trol Hesap Açıklaması

İYİ Parti Teşkilatı “trol “ hesaplar hakkında açıklamada bulundu.

İYİ Partiden Trol Hesap Açıklaması
23.07.2020 - 13:13
1069

   İYİ Parti Teşkilatı “trol “ hesaplar hakkında açıklamada bulundu.

 

   İYİ Parti Teşkilatının yapığı açıklama şöyle;

 

  “Gerek ülkemizde gerekse Düzce’de giderek büyüyen ve insanların özel hayatlarına, aile bütünlüklerine ve şahsiyetlerine saldırmayı alışkanlık haline getiren “trol “ hesaplar, yerel basının sorumlu tavırları sonucu bir kere daha gündeme gelmiştir.

 

   Siyasi ve toplumsal etik kuralları hiçe sayan tavırlarının teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesinin de gayri ahlaki olduğu son derece net olan hukuki bir gerçek iken, bu kişilerin siyasetin düzeyinin belli seviyenin altına düşmemesi için tespiti ve hukuk önünde hesap vermesini  bir zaruret olarak görmekteyiz.

 

   Bu itibarla İyi Parti Düzce Teşkilatı olarak şu aşağıdaki hususların ilgili kurum ve kişilerce cevaplandırılmasını talep  ediyoruz.

 

   1-bahsi geçen basın organında habere konu olan sahte resim ve isimle açılan fake hesap iddia edildiği üzere kent kadın konseyinde görevli ve aynı zamanda bir kaç ay önce belediyeye ait bir şirkette de işe alındığı  iddia edilen hanımefendiye mi aittir. Belediyenin ve ilgili hanımefendinin basında çıkan haberle alakalı tavrı ve yorumu ne olacaktır?

 

   2-bu sahte hesaplarla muhalefet başta olmak üzere kentimizin birçok kişi ve kurumuna ağır hakaret ve ithamlarda bulunduğu iddia edilen habere konu hanımefendi belediyeye işe alınarak ödüllendirilmiş midir veya daha fazla iftira ve hakaret edilmesi bu yolla teşvik mi edilmiştir. Hanımefendinin işe alınmasında belediye insan kaynakları sorumlusunun ve işe alındığı iddia edilen şirketin yönetim kurulu üyelerinden herhangi biri hangi saik ile hareket etmiştir. Düzce’de yaşayan insanlara hakaret etmek veya iftira atmak Düzce Belediyesi şirketlerinde işe alımda belirleyici bir kriter haline mi gelmiştir. Sürekli hakaret, iftira ve kişilik haklarına saldırının devamlılığı Düzce Belediyesinde işe başlamak için öncelikli bir referans mıdır?

 

   3-Bunca liyakat sahibi genç insanımız işsizlik sorunu yaşarken Habere konu olan ilgili hanımefendinin Belediye iştirakinde bir kaç ay önce işe alınması talimatını Kim vermiştir, referansı kimdir?

 

   4-ilgili haberin sonucunda bahse konu hanımefendinin ve diğer trollerin de belediye ile ilişkisinin hukuki tespiti durumunda Belediye nasıl bir tutum almayı planlamaktadır

   

   5-Yine ilgili habere atfen Kent  konseyi başkanı ve Kent kadın konseyi başkanı ne yapmayı planlamaktadır

 

   6-bu tür trol hesaplardan kaç tanesinin belediye ve belediyeye ait şirketlerde çalıştığı iddia edilen kişilerle ilişkisi vardır? Bu garabetin ispatı halinde belediye sorumlu tavır alarak ilgili kişiler ile alakalı bir çalışma yapılacak mıdır? Yoksa bu güruh Düzce ‘de beslenmeye ve teşvik edilmeye devam edecek midir?”