Hayvanseverler kahvaltıda buluştu!

Düzce ili ve çevresinde sokak hayvanlarının karşılaştığı mağduriyetlere tanık olan ve onları yaşatmak için elini taşın altına koyan, mücadele eden yerel hayvan koruma gönüllüleri “artık, sokak hayvanlarının sorunlarını kökten çözmek için bir araya gelmek ve Bir şeyler yapmak zorundayız” diyerek, kahvaltıda buluştular.

Hayvanseverler kahvaltıda buluştu!
27.07.2020 - 14:04
722

  Düzce ili ve çevresinde sokak hayvanlarının karşılaştığı mağduriyetlere tanık olan ve onları yaşatmak için elini taşın altına koyan,  mücadele eden yerel hayvan koruma gönüllüleri “artık, sokak hayvanlarının sorunlarını kökten çözmek için bir araya gelmek ve Bir şeyler yapmak zorundayız” diyerek,  kahvaltıda buluştular.

 

   Düzce Hayvanları Koruma Derneği'nin ( Bi’pativer) düzenlediği kahvaltıda bir araya gelen dernek üye ve sempatizanları, Düzce Sokak hayvanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştılar.

 

 

   Dernek Başkanı Dursun Altıntaş “Mecliste bekleyen hayvan hakları yasasının bir an önce çıkmasının önemine “ değinerek, “İlçelerin kendi bünyelerinde kısırlaştırma istasyonları oluşturmaları gerektiğini, bu yapılmadığı takdirde sorunların çözülmesinin mümkün olmadığı gibi, ilçelerden başka ilçelere, illerden başka il sınırlarına hayvanların atılması, zehirlenmesi gibi yasa dışı mağduriyetlerin bitmesinin mümkün olmadığını” söyledi.

 

 

  Emekli Albay Desa Müdürü Caner Aypar ise “hayvanların kimlik kartları olmalı, kayıt altına alınmalı ve yasa bir an önce çıkarılarak hayvanlar mal olmaktan çıkarılmalıdır.” Dedi. ‘Kurtsuyu’na kısırlaştırma için yolladığı hayvanların orada mikrop kaparak dönmesi nedeniyle, baktığı altmışa yakın köpeği kaybettiği için üzgün olduğunu, Kurtsuyu’nda ki eksikliklerin tamamlamasının önemli olduğunu” ifade eden Aypar “kahvaltıda gördüğü katılımdan ve pozitif havadan etkilendiğini, bundan sonra daha fazla destek olmaya çalışacağını “ söyledi.

 

   Yaralı ve kazalı hayvanlar için Kurtsuyu RM olarak açılan Rehabilitasyon Merkezi'nde röntgen cihazı çalışmadığından sokak hayvanlarının tedavisini yaptıramadıklarından, Kurtsuyuna götürülen hayvanları ziyaret edemediklerinden yakınan dernek üyelerine “ Yakında Başkanımız Faruk Özlü ile kapsamlı bir görüşme yapıp, sorunlarımızı konuşacağız. Bu görüşmeden olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum” diyerek, biraz daha sabırlı olmalarını” tavsiye eden Sayın Altıntaş, “görüşmeden sonra Birlikte yol haritası oluşturacaklarını “ söyledi.

 

   “Dernek yönetimini devir aldığımız bu bir yıl içinde; okullarda öğrencilere hayvan sevgisini anlatan eğitimler verdik. Kurtsuyu’ RM’ de röntgen cihazı çalışmadığı için tedavi edilemeyen hastaları kendi imkânlarımızla tedavi ettirdik. Çöplük beslemelerimiz ve uyuz tedavilerini düzenli olarak yapıyoruz. Fakat sorunun köklü çözümü düzenli kısırlaştırma ile mümkündür. Belediye tarafından bize verilen Standımızın geliri ile tedavi ve beslenme ihtiyaçlarını karşıladık. Standımız elimizden alındıktan sonra bile yaralı hayvanları geri çeviremedik, çünkü Kurtsuyu’nda tedavi imkanları yoktu. Yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlarımız için kullandığımız yeri boşaltmak zorunda kaldığımız için bugünlerde yaşadığımız en büyük sıkıntı, tedavi sonrası nekahet döneminde bakacak yerimizin olmamasıdır. Valiliğimize ve Belediyemize bize bir yer tahsis etmeleri için başvurduk. Bizler, karşılıksız olarak sokak hayvanlarına yardım eden, kamu kurumlarının eksiklerini tamamlayan gönüllüler olarak, çok şey istemiyoruz. “ diyen Dernek Başkanı Altıntaş “ Belediye, Valilik, DKMP ile birlikte Düzce”de önemli adımlar atabileceklerini, hayvanların yararına olacak her konuda işbirliğine açık olduklarını” söyledi .

 

   Kahvaltıya Akcakoca'dan Dohaycan Derneği Yönetimi de katıldı. Dohaycan Genel Sekreteri Alpay “ İlçelerde ayrı kısırlaştırma istasyonlarının kurulmasının önemli olduğunu, hantal büyük merkezlerde hayvanların mağdur olduklarını, Kurtsuyu’nda yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle Akçakoca Belediyesinin Düzce Belediyesi ile yaptığı anlaşmayı iptal etmesini istediklerini” söyledi.