Demir; ‘Sizde nasıl bir yüz var’

CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaşın Ayasofyanın ibadete açılışında sarf ettiği sözleri sert şekilde eleştirdi.

Demir; ‘Sizde nasıl bir yüz var’
29.07.2020 - 17:01
794

   CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'nın ibadete açılışında sarf ettiği sözleri sert şekilde eleştirdi.

 

   Düzce CHP İl Başkanı Haluk Demir yaptığı açıklamada;

 

   “Tarihin sayfalarına baktığımızda,  100 sene önce İstanbul işgal edilirken, Osmanlı kadını aşağılarken, önemli camiler kapatılırken, hiç utanmadan Mustafa Kemal için idam fermanı çıkartan padişahın din adamlarından hiç ses çıkmadı.

 

   100 sene sonra bu ülkenin toprakları ve fabrikaları satılırken cemaat ve tarikat yurtlarında küçücük çocuklar taciz edilirken, camiler borç kapama aracı olarak kullanılırken, bu ülkenin din adamları yine hiç utanmadan ülkeyi kuran Mustafa Kemal’e lanet okuma ahlaksızlığına başvurdu.

 

   Günde 2 saat çalışıp içerden 2 misli fazla para alan, boş zamanlarında ikinci işlerini kurmalarına sessiz kalınan cami hocalarının,  asrın liderinin din adamlarına tarih tekerrür etmiş, neden? Ders alınmadığı için.

 

   Türklük denilince mangalda kül bırakmayan yancı için tek kelime etmem; yalnız şunu derim: Hani insanlar hastalanınca aynaya bakıp yüzlerini görmeye korkarlar ya; bu Atatürk düşmanlarına o kadar yan çıktınız ki, yakında sizin o aynaya bakacak yüzünüz de olmayacak.”