Cumayeri ÇPAL Avrupa çapında eğitimlerini sürdürecek!

Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesince hazırlanan Erasmus+ Projesinde İkinci Projesi yeterli puanı alarak Avrupa çapında eğitimlerini sürdürecek.

Cumayeri ÇPAL Avrupa çapında eğitimlerini sürdürecek!
10.08.2020 - 16:21
691

   Cumayeri Çok Programlı Anadolu Lisesince hazırlanan Erasmus+ Projesinde İkinci Projesi yeterli puanı alarak Avrupa çapında eğitimlerini sürdürecek.

 

   Projedeki hedef, okulda mesleki eğitim verilen alanlardan olan Makine Teknolojisi alanında mesleki eğitim gören öğrencilerin Avrupa’daki iş hayatını deneyimlemeleri ve pratik becerilerini geliştirmeleri.

 

   Projede gerçekleşecek iki staj hareketliliği de Portekiz’in Braga şehrinde bulunan ANAINOX endüstriyel üretim şirketine gerçekleştirilecek. İlk staj hareketliliğinde Makine Teknolojisi alanından 5 öğrenci üç hafta boyunca CNC'de ileri düzey torna işlemleri gerçekleştirecekler. İkinci staj hareketliliğinde yine Makine Teknolojisi alanından 5 öğrenci üç hafta boyunca CNC'de frezeleme işlemlerini gerçekleştirecek.

 

   Portekiz’de gerçekleşecek üç haftalık hareketlilik faaliyetleri ile proje çerçevesinde bu hedefe ulaşılması sağlanacak.

 

   Avrupalı bir kuruluşla ortaklık kurarak Avrupa çapındaki işbirliği ağının genişletilmesinin amaçlandığı proje ile Avrupa Gelişim Planı çerçevesinde uzun vadede okulun gereksinimlerinin giderilmesi ve gelişime açık alanlarına ilişkin yeni faaliyetlerin düzenlenmesi mümkün olacak.

 

   Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler ile katılımcılar mesleki becerilerini, kültürel birikimlerini ve İngilizce konuşma becerilerini ilerletecekler. Katılımcıların elde ettiği bu kazanımlar sayesinde niteliği Avrupa boyutuyla zenginleşmiş öğrenciler ve geleceğin kalifiye meslek elemanları haline gelmeleri bekleniyor.

 

   Gerçekleştirecek Erasmus+ projesi, aynı zamanda Cumayeri ÇPAL’nin Avrupa hareketlilik ve işbirliği faaliyetleri uygulama kapasitesini arttıracak. Okulun, Portekizli kuruluşla oluşturduğu proje bazlı işbirliği sayesinde Avrupa’dan yeni yaklaşımların ve teknolojik bilgilerin transferini daha kolay sağlayacak. Portekiz’deki hareketliliklere katılacak öğrencilerin ve refakatçi öğretmenlerin motivasyonlarının da artmasıyla birlikte bu durum okulda daha kaliteli bir mesleki eğitim hizmeti verilmesinin de önünü açacak.