‘Velilerin ve öğrencilerin mağduriyetlerinin telafisi nasıl yapılacak?’

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce belediye başkanı Faruk Özlünün millet bahçesi projesi nedeniyle yıkılacağı söylenen Mustafa Kemal Ortaokulu velilerinin konuyla ilgile süreç hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

‘Velilerin ve öğrencilerin mağduriyetlerinin telafisi nasıl yapılacak?’
11.08.2020 - 13:52
516

  İyi Parti Düzce İl Başkanı  Yunus Özay Er, Düzce belediye başkanı Faruk Özlü'nün millet bahçesi projesi nedeniyle yıkılacağı söylenen Mustafa Kemal Ortaokulu velilerinin konuyla ilgile süreç hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. 

 

   Er, "2. etap Millet Bahçesi projesi sebebi ile etraftaki birçok yapı gibi yıkımı ile alakalı konunun gündeme geldiği Mustafa Kemal Ortaokulu öğrenci ve velilerinin, yeni eğitim öğretim döneminin, telafi eğitim paralelinde, başlamasına sayılı gün kala net bir şekilde bilgilendirilmesi zaruri görülmektedir “dedi.

 

   Er, "Pandemi süreci sebebi ile zaten eğitim hayatları sekteye uğrayan çocuklarımızın, yapım ve yıkım süreci çerçevesinde okullarında kalıp kalmayacakları, eğer okullarından ayrılacak iseler eğitim hayatlarına nerede ve hangi şartlarda devam edecekleri bir an önce netliğe kavuşmalıdır. Bu belirsizlik öğrenciler kadar öğretmenleri de etkilemektedir ki öğretmenlerimizin tayin taleplerinin de öğrencilerimizin eğitim hayatlarını etkileyeceği göz ardı edilmemelidir" dedi.

 

   Er, "Projeler sadece müteahhitlik faaliyetleri çerçevesinde değerlendirilmemeli, projelerin sosyal ve toplumsal etkilerinin de varlığı göz onu6ne alınarak, öğrencilerimizin ve velilerimizin mağdur olmasının önüne geçilmelidir.

 

   Bu çerçevede;

 

   1) Yeni eğitim öğretim yılında Mustafa Kemal Ortaokulu'nda eğitim verilecek midir?

 

   2) Okulda eğitim yapılmayacak ise  eğitim yapılacak okul tercihi okulun yakınındaki çıraklık eğitim merkezi mi olacaktır? Eğer cevap evet ise, Çıraklık Eğitim Merkezinin fiziki Sartları buna ne kadar müsaittir?

 

   3) Mustafa Kemal Ortaokulu velileri ve öğrencileri ne zaman resmi olarak bilgilendirilecektir?

 

   4) Pandemi sebebi ile oluşan eğitim boşluğu sebebi ile zaten mağdur olan velilerin ve öğrencilerin, okulun fiziki durumu ile alakalı belirsizliği ile ilgili yaşadıkları mağduriyetlerin telafisi nasıl yapılacaktır?" diye sordu.