MHP’DE NELER OLUYOR?

Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) ülke genelinde kongrelerinin başlamasıyla birlikte Düzce’de de gözler kongrelerde kimlerin aday olacağına çevrilmişti. Ancak bazı ilçelerde birden fazla adayın çıkacağı düşünülen MHP’de tek liste ile seçimlere gidilmesi partililerde şok etkisi oluştururken, bu durumun il başkanlığı seçimlerinde de aynı mı olacağı sorusunu beraberinde getiriyor.

MHP’DE NELER OLUYOR?
25.08.2020 - 14:52
3168

MHP Genel merkezinin açıkladığı kongre takvimi 9 Ağustos 2020 tarihi itibariyle başladı. Yaklaşık 2 hafta geçen süreç itibariyle Düzce’de de bazı ilçeler de kongreler yapıldı.

 

Parti içi demokrasinin üzerinde hassasiyetle duran, bunu tüm siyasi partilerin de uygulaması yönünde adımlar atan MHP’de il ve ilçe kongrelerinde izlenen yol tam tersi seyrediyor.

 

Her kongre sürecinde bir şölen havasında gerçekleştirilen seçimlere karşın, içinde bulunduğumuz süreçte tek liste adı altında seçimlere gidilmesi MHP’ye gönül verenlerin de kırgınlık yaşamasına ve tepkilerine yol açıyor.

 

Temmuz ayının son günlerinde ‘HEDEF İL BAŞKANLIĞI’ başlığıyla paylaştığımız haberimizde birden fazla ismin il başkanlığı için öne çıktığını, bu minvalde nabız yokladıklarını dile getirmiştik.

 

Bahsi geçen isimlerin bugüne kadar MHP’ye hizmet noktasında çalışmalar gerçekleştirdiği kamuoyunca bilinmesine karşın, genel merkezlerinin ilçe seçimlerinde izlediği yol nezdinde il başkanlığı seçimlerinde de aynı şekilde hareket edip etmeyeceğinin bilinmemesi adayları tedirgin ediyor.

 

Kamuoyunun yakından bildiği üzere bu durumun daha çok sıkıntılı ve sorunlu il ve ilçelerde tek aday üzerinden hareket edildiği bilinirken, MHP Genel Merkezinin gerek Düzce gerekse ülke genelinde neden tek adayla seçimlere gitmeye gerek duyduğu sorusunu da beraberinde getiriyor.

 

Düzce kamuoyunda atamayla yeniden göreve getirilen mevcut il başkanı İlhami Caboğlu’nun her ne kadar gerek genel gerekse yerel seçimlerde başarılı bir grafik çizdiği yönünde görüntü olsa da, parti içerisinde icraatları, yaptıkları ve yapmadıklarıyla tepki topladığı biliniyor.

 

Sonuç odaklı hareket eden ve illerden hiçbir şikayetin gelmemesinin ısrarla üzerinde duran MHP Genel Merkezinin Düzce’de yaşananlara ve kamuoyu algısının ne şekilde işlediğine yönelik bir bilgisinin olmadığı, sadece il teşkilatı üzerinden resmin bütününe baktığı ortaya çıkıyor.

 

İlçe kongrelerinde tek liste ile seçime gidilen Düzce’de parti içinden başlayarak, bir kısmı kamuoyuna da yansıyan sıkıntıları şimdilik kulak arkası eden il teşkilatının ilerleyen süreçte başı ağrıyacak görünüyor.