Yeni dönem 3 Eylül’de başlıyor!

Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan Düzce Ulaşım A.Ş şirketi eliyle yürütülecek şehir içi toplu ulaşım sisteminde son hazırlıklar tamamlandı.

Yeni dönem 3 Eylül’de başlıyor!
1.09.2020 - 13:44
566

  Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan Düzce Ulaşım A.Ş şirketi eliyle yürütülecek şehir içi toplu ulaşım sisteminde son hazırlıklar tamamlandı.

 

   Düzce Belediyesi,  öz kaynaklarının verimli kullanılması ve hizmetlerin maksimum fayda sağlayacak şekilde düzenlenmesi konusunda fiili çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

 

  Bu kapsamda şehir içi ulaşım sistemi, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile yenilenen otobüslerle birlikte 3 Eylül’de tamamen değişiyor.

 

TÖRENE ÖZHASEKİDE KATILACAK

 

   AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, toplu taşımada Düzcelilerin hizmetine sunulacak 100 aracın devreye alınması için yapılacak törene katılacak.

 

   3 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da Anıtpark Meydanında, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katılacağı törenle 100 otobüsün hizmete alınacağını açıklayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Bir ‘Ulaşım Master Planı’ hazırladık. Bu hafta perşembe günü güzel bir tören yapacağız. Onunda katılacakları bir törenle 100 otobüsü devreye alacağız” dedi.

 

 

“BÜYÜK OTOBÜSLER KALABALIK SAATLERDE DEVREDE OLACAK”

 

   Pandemi sürecinden dolayı yolcu sayısında ciddi bir düşüş yaşandığını belirten Özlü, yoğunluğun olduğu saatlerde büyük otobüslerin yine devrede olacağını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü.  “Burada yanlış bir anlaşılma olmasın. Sabah ve akşam kalabalık saatlerde büyük otobüsler devrede olacak. Ama sabah 10.00’dan 16:00 ile17:00’ye kadar yoğun olmayan saatlerde küçük 6 metrelik otobüslerle hizmet vereceğiz. Sosyal medyada bazı yorumlar okuyorum. Ben bilgi eksikliğinden kaynaklandığı kanaatindeyim. Bakın koskoca bir otobüs, 12 metre ve yaklaşık 50 kişi alır. Öğle saatlerinde otobüslerde 5-6 kişi var. Yani 5-6 kişiyi taşımak için 12 metrelik otobüsü işletmek akıllı adam işi değil. Dolayısıyla biz bunu küçülttük. 6 metrelik 114 otobüsümüz olacak. 8 metrelik otobüslerimiz yine görevde olacak. Kalabalık saatlerde büyük otobüsler ama yolcunun çoğunlukta olmadığı saatlerde küçük otobüsler devrede olacak. Çünkü pandemiden dolayı yolcu sayısında ciddi bir azalma var” diye konuştu.

 

“PARİS METROSUNA BENZER BİR UYGULAMA OLACAK”

 

   Otobüslerin her sabah dezenfekte edileceğini ve Paris metrosuna benzer bir uygulama yapılarak ulaşım rehberi hazırlandığını dile getiren Özlü, sözlerine şöyle devam etti: “Bu otobüsler her sabah dezenfekte edilecek. Bu otobüslerimize binen her vatandaşımıza dezenfektan ve maske vereceğiz. Paris metrosuna benzer bir şekilde rehber hazırladık. Hangi otobüs hangi saatte nereden geçecek, saat kaçta geçecek, hatlar hangi güzargâhlarda bir kitapçık oluşturduk. Tek tek bunları o kitapçıkta göreceksiniz. Biz Düzce’de belediyecilik hizmetlerine, siyasete kalite getirmek arzusundayız.”