Veliler bağış yapmaya zorlanamaz!

Okullara kayıt olacak öğrencilerin velilerinden kayıt parası adı altında bağış ve benzeri ödemelerin istenmesi nedeniyle bitmeyen şikâyetler Düzce Valiliğini ikinci bir uyarı açıklaması yapmaya itti.

Veliler bağış yapmaya zorlanamaz!
1.09.2020 - 15:37
586

   Okullara kayıt olacak öğrencilerin velilerinden kayıt parası adı altında bağış ve benzeri ödemelerin istenmesi nedeniyle bitmeyen şikâyetler Düzce Valiliği'ni ikinci bir uyarı açıklaması yapmaya itti.

 

   Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

   "Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri gereği devlet okullarında öğrenci velileri hiçbir suretle ve hiçbir ad altında bağış yapmaya zorlanamaz. Söz konusu yönetmeliğin Resmi Okullarda Birliğin Gelirleri konulu 15. maddesi uyarınca "Ayni, nakdî, şartlı/şartsız bağış ve yardımlardan oluşur." hükmü gereği isteyen ve gönüllü velilerden bağış kabul ederek ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda harcamalar yapar. Bu doğrultuda ilimiz genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarda gönüllü bağışlar dışında hiçbir suretle ve hiçbir ad altında öğrenci velileri bağış yapmaya zorlanmayacaktır."

 

   Açıklamada ayrıca Düzce Valisi Cevdet Atay tarafından İl Milli Eğitim Müdür Murat Yiğit'in konunun bizzat takip edilip, denetlenmesi için görevlendirildiği aktarıldı.