Gaziler Günü’nü kutladılar!

Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, CHP İl Başkanı Haluk Demir ve DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz “19 Eylül Gaziler Günü” dolaysıyla mesaj yayınladılar.

Gaziler Günü’nü kutladılar!
19.09.2020 - 14:44
686

  Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, CHP İl Başkanı Haluk Demir ve DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz “19 Eylül Gaziler Günü” dolaysıyla mesaj yayınladılar.

 

Cevdet Atay

 

   Aziz milletimiz, tarihi boyunca şehitlerimizin ve gazilerimizin açtığı yolda ilerleyerek coğrafyalar fethetmiş, devletler kurmuş ve en zor şartlar altında vatanına, bayrağına ve istikbaline sahip çıkmıştır. Yeryüzünde emsali olmayan zaferlerimizin mimarları olan şehit ve gazilerimizin fedakârlıkları her türlü takdirin üzerindedir. Onlara daima minnet ve şükran borçluyuz. Tarih boyunca hürriyet ve istiklalini her türlü değerin üzerinde tutan necip milletimiz; Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta, 15 Temmuz'da milli birlik ve bütünlüğümüze yönelik hain terör örgütlerine karşı mücadelesinde şehit ve gazi olmayı büyük bir onur vesilesi saymıştır. Türkiye Cumhuriyeti onların sayesinde barış, huzur, birlik ve dirlik içinde yaşamaktadır. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmaktadır.

 

   Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, “Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümünde bütün gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle yad ediyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Faruk Özlü

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

   Başkan Özlü, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Vatan toprağı uğruna canlarını hiçe sayarak mücadele eden, dünden bugüne ülkemizin milli mücadelesine maddi ve manevi tüm varlıklarını feda eden Gazilerimize minnet borçluyuz. Özellikle 15 Temmuz’da bu topraklara hainlerin ayaklarını bastırmayan, büyük bir kararlılıkla darbe girişiminin karşısında duran, Gazilik mertebesine erişen tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Bu vesile ile 19 Eylül Gaziler Gününü tebrik ediyor, ahrete göç etmiş gazilerimize rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum.”

 

Ayşe Keşir

 

   Şehitlerimiz ve Gazilerimiz, fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir.

 

   Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmaktadır.

 

   Milletimiz, atalarımızdan miras kalan kadim gaza anlayışıyla, bugün de istiklâline ve istikbaline yönelen tüm tehditlere karşı koymaktadır.

 

   Aziz Türk Milleti, gazi millettir.

 

   Bu toprakları bizlere vatan kılan, bugünümüzü kendilerine borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum.

 

   Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Nigar Demircan Çakar

 

   Ulusumuzun bağımsızlığına ve devamlılığına, vatanımızın geleceğine kendisini adayan kahraman gazilerimiz, önce vatan bilinciyle kanının son damlasına kadar mücadele ederek ülkemizin onurlu sembolleri haline gelmişlerdir.

 

   Vatanımıza ve milletimizin refahına göz dikmiş düşmanların ve iş birlikçilerinin yapmış oldukları her türlü hain girişimi, canı pahasına bozguna uğratan gazilerimiz, almış oldukları bu nişanı ömür boyu gururla taşımaktadır. Ülkemiz ve milletimiz için her türlü fedakarlığı gösteren gazilerimizin değerinin anlaşılması ve hak ettikleri şekilde övgü ve minnetle anılmaları açısından, 19 Eylül Gaziler Günü ayrı bir önem taşımaktadır.

 

   Düşmanların ve iş birlikçilerinin ülkemizi parçalamak için düzenledikleri hain girişime karşı Milletimizin 15 Temmuzda göstermiş olduğu birlik ve beraberlik duygusunun yanında, askerlerimizin de terör örgütlerine yönelik düzenledikleri yurt içi ve yurt dışı harekatlarda, vatanımızın ve milletimizin bekası için çök önemli başarılar elde edilmiştir. Şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktıkları bu emanetin çocuklarımıza bırakılması için yine aynı cesaret ve kararlılıkla korunması gerektiğinin bilincindeyiz.

 

   Düzce Üniversitesi olarak; gazilerimizin anıldığı bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilik nişanını gururla taşıyan tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Haluk Demir

 

   “Sakarya Zaferi sonrası Başkomutan rütbesi ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Gazi unvanının verilmesi ile tüm gazilerimize armağan edilen 19 Eylül bizlerin minnet borcunu ödeme günüdür.

 

   Türk Ulusu’na gurur veren, her zaman övünülecek eşsiz destan ve zaferlerle dolu tarihine adlarını yazdıran gazilerimiz, Türk Ulusu’nun tarih boyunca ödün vermediği bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun bir yaşam ilkesi olduğunun en değerli simgelerindendir.

 

   Vefa duygusunun sadece bir günde değil, her daim yanlarında olduğumuzun göstergesi olması gerektiği düşüncesi ile Vatanımızın bütünlüğü, refahı ve huzuru için verdikleri mücadele karşısında tüm gazilerimize minnetimiz her zaman var olacaktır.

 

   Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü savunarak nice zaferlerin kazanılmasına vesile olmuş, vatanın güvenliğini gözeterek canı pahasına koruyarak gazilik mertebesine erişmiş, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılmış tüm gazilerimizi rahmet ile anıyor, hayatını idame ettiren Gazilerimizin bu özel gününü kutluyorum.”

 

Murat Caymaz

 

   19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, kutlama mesajı yayımladı.

 

   DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, yayımladığı mesajla 19 Eylül Gaziler Gününü kutladı. Caymaz mesajında, şu ifadelere yer verdi:

 

   Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e "mareşal" rütbesi ve "gazi" unvanının verilişinin 99. yıl dönümünde, vatanın bölünmez bütünlüğü, devletin bekası ve milletin birliği uğruna canlarını ortaya koyan, şehitliğe niyet eden ve gazilik rütbesine yükselen kahramanları şükran ve minnetle anıyorum.

 

   Millet olarak, vatanına ve milletine karşı duyduğu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getiren gazilerimize ve şehitlik mertebesine ulaşmış olan vatan evlatlarına karşı yapılacak olan en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği devletimize, bayrağımıza ve her geçen gün gelişen demokrasimize sahip çıkmak olduğunun bilinci içerisindeyiz.

 

   Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ve huzur dolu ömürler diliyorum.