Filyasyon ekibini yanıltana cezai işlem uygulanacak!

Düzcede koronavirüs tespit edilen kişiler ile çevresindekilerin temaslı olunup olunmadığı konusunda eksik ya da yanlış bilgi vermesi halinde cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Filyasyon ekibini yanıltana cezai işlem uygulanacak!
25.09.2020 - 16:16
596

   Düzce'de koronavirüs tespit edilen kişiler ile çevresindekilerin temaslı olunup olunmadığı konusunda eksik ya da yanlış bilgi vermesi halinde cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

 

   Düzce İl Olağanüstü Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Cevdet Atay başkanlığında Düzce Valiliği Toplantı Salonunda koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yeni kararları görüşmek üzere toplandı. Toplantıda, koronavirüs tanısı konulan hastalardan bazılarının ekonomik kaygılarla temaslılarına ilişkin olarak eksik bilgi verdikleri ve bazı durumlarda ise gerçekte temaslı olmayan kişilerin temaslı kişiler olarak bildirildikleri tespiti masaya yatırıldı.

 

   Salgınla mücadelenin en önemli unsurlarından birisi olan “filyasyon” çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için tanı konulmuş kişilerin yakın dönemde temaslı oldukları kişiler hakkında en doğru bilgiyi eksiksiz şekilde vermelerinin son derece önem taşıdığı vurgulanırken, bu bağlamda alınan yeni karar şöyle duyuruldu:

 

   "Koronavirüs tanılı hastalar tarafından temaslı kişiler hakkında yapılan eksik, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanlara/bildirimlere ilişkin olarak bu tür eylemler içerisinde bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanununun 206. maddesi gereğince işlem tesis edilmesine, Vali/Kaymakamlarca uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanların tespit edilmesi durumunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 206. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına 24 Eylül 2020 tarihi itibariyle oybirliği ile karar verilmiştir."