19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladılar!

Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayasıyla mesaj yayınladı.

19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladılar!
19.10.2020 - 14:57
615

   Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayasıyla mesaj yayınladı.

 

Cevdet Atay

   Düzce Valisi Cevdet Atay, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler.
 
 
   Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla,19 Ekim günü “Muhtarlar Günü” olarak belirlenmiştir.
 
 
   Halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyorum. Tüm muhtarlarımıza  çalışmalarında kolaylık  ve esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandı. 
 
 
Faruk Özlü
 
 
   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
 
 
   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü,  2015 yılında yayımlanan genelge kapsamında her yıl 19 Ekim tarihinde kutlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak şu görüşleri paylaştı:
 
 
“ Muhtarlık kurumu, yerel demokrasinin en eski ve en önemli yapı taşı olma özelliğini taşır. Vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduklarında çaldıkları ilk kapıdır. Halkın haklarının korunmasında, ihtiyaç ve beklentilerini gündeme taşımak için de bir araç olmuştur.  Belediyecilik hizmetlerinde ve şehrin yönetiminde de bizlere yoldaş olan kıymetli muhtarlarımız ile birlikte ortak paydada buluşarak şehrimiz için daha güzel ve kalıcı hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz. Şehrimizin gelişimi ve değişimi hususunda emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle demokrasinin seçilmiş birer neferi olan yol arkadaşlarımın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, sağlıklı, bereketli, huzurlu bir ömür diliyorum. Ebediyete irtihal etmiş olan muhtarlarımıza Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum. 
 
 
İlhami Caboğlu
 
 
   Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu 19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle yaptığı açıklamda; "Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimimiz olarak önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, tüm muhtarlarımızın "Muhtarlar Günü"nü kutluyor, ebediyete intikal eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, görevde olanlara sağlık ve başarılı görevler diliyorum" dedi. 
 
 
Yunus Özay Er
 
 
   İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, demokrasinin vazgeçilmez taşlarından biri olan ve devlet ile halk arasında köprü vazifesi gören Muhtarların gününü kutladı. 
 
 
   19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Er, "Muhtarlık müessesemiz, demokrasi zincirinin ilk halkası ve vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğunda çaldıkları ilk kapıdır ve   Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Muhtarlar da demokrasinin temel taşıdır'.
 
 
   Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. 
 
 
   Muhtarlar, yerel yönetimde belediyelerin mahallelerdeki gözü, kulağı ve sesi olmaktadır.
 
 
   Devlet ile millet bütünleşmesinde en ön saflarda olan ve milletimizin güçlü iradesinin yereldeki temsilcileri olan muhtarlarımız, kültürel değerlerimizin korunmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında da önemli çalışmalara imza atmaktadırlar.
 
 
   Bu vesileyle bu kutsal ve kadim görevlerinde tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlar; çalışmalarında başarılar diler; en içten selam ve saygılarımı sunarım" dedi.