Belediyeden açıklama

Düzce Belediyesi, basında yer alan ruhsatsız 702 iş yerinin kapatılmadığına ilişkin haberleri yalanladı. Belediye, kapatılmayan iş yeri sayısının 702 değil 53 olduğunu ve bu işletmelerde ruhsatlandırma faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti.

Belediyeden açıklama
23.12.2020 - 19:27
921

Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

 

   "Düzce Belediyesinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı faaliyetleri hakkında bir kısım yerel basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine kamuoyunun aydınlatılması lüzumu hasıl olmuştur.

 

   2005 yılında 9207 sayılı işyeri açma ve çalışma ruhsatı yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. 2005 yılından bugüne kadarZabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan işyerleri ile ilgili toplamda 702 adet işlem belediye encümeni tarafından karara bağlanmıştır.

 

   31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra encümen kararı bulunan 154 adet ruhsatsız işyerinden 101 tanesine ruhsat aldırma işlemi yapılmıştır.

 

   23 Aralık 2020 tarihi itibariyle Düzce Belediyesi Encümeni tarafından faaliyetten men kararı alınan ve kapatılmayan işyeri sayısı 702 değil, 53’tür. Kapatılmayan bu işletmelerde de ruhsatlandırma faaliyetleri devam etmektedir.

 

   Kamuoyunda Düzce Belediyesinin ve yönetimin itibarını zedelemek amacıyla çarpıtılan bu tür haberlerin asıl maksadı tarafımızca bilinmektedir. Bu sebeple, bu tür haberlere itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.

 

   Bu vesile ile bilinmelidir ki; Düzce Belediyesi kamuoyu vicdanını yaralayacak hiçbir iş ve işlemin içinde olamaz. Düzce Belediyesi’nde kıyak olmaz".