Çalışan Gazeteciler Gününü kutladılar!

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, CHP İl Başkanı Haluk Demir, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, DEVA Partisi Kurucu İl Başkanı Murat Caymaz, VATAN Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, TSO Başkanı Tuncay Şahin ve Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle mesaj yayınladılar.

Çalışan Gazeteciler Gününü kutladılar!
10.01.2021 - 16:08
1549

Ayşe Keşir

 

Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada "Salgın döneminin zor şartlarıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde, gelişmeleri hızlı, tarafsız ve meslek ilkeleri çerçevesinde kamuoyu ile paylaşan, yoğun mesai ile çalışan tüm gazeteci meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" şeklinde konuştu.

 

Azade Ay

 

Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında "Toplumun haber alma özgürlüğü adına büyük fedakarlıklarla çalışan ilkeli, tarafsız ve çağdaş basın emekçilerimize, her türlü baskı ve mobingten uzak, sosyal haklarının sağlandığı  yayın hayatı diler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım" ifadelerine yer verdi.

 

Mustafa Keskin

 

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında "Yerel, ulusal ve uluslararası mecralarda çalışan, objektif ve sorumlu bir şekilde emek harcayan kıymetli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, huzur, mutluluk ve esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haluk Demir

 

CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında "Nitelikli bir basın demokrasinin ve özgürlüklerin ayrılmaz parçası, çağdaş ve aydın toplumların biricik anahtarıdır. Bu nedenle bir toplumda demokrasinin temellerinin sağlam olması için basının özgür olması şarttır.

 

Bir toplumun bilinçlendirilmesinde önemli bir görev üstlenerek, etik değerleri kaybetmeden, tarafsız, şeffaf habercilik anlayışı içinde görevlerini yerine getiren basın mensuplarımız, önemli meslek gruplarındandır.

 

Basının özgürlüğünü sözde değil özde yaşamak, gazetecilerimizin düşüncelerinden dolayı tutuklanmadığı bir ülke ve dünya yaratmak, parmaklıklar arkasında olan gazetecilerimize adalet sağlamak zorundayız. Doğru bildiğini söylemekten, yazmaktan çekinmeyenlerin cezaevine gönderilmediği, mesleğin onurunu zedeleyenlerin ödüllendirilmediği, hayatta ve ayakta kalma mücadelesinde taraf olmanın gerekmediği bir dünya düzeni için durmadan, yılmadan hep beraber çoğalarak mücadele vermek hepimizin boynunun borcudur.

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde tüm basın emekçilerine insanca yaşamak ve çalışmak için tüm haklarını aldıkları, mesleklerini keyifle ve güvenle yaptıkları güzel günler dilerim" şeklinde konuştu.

 

Yunus Özay Er

 

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında "Toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için önemli bir görevi ifa eden basın mensuplarının çalışma koşullarının kolaylaştırılarak daha iyi imkanlara ulaştırılması büyük önem taşımaktadır. Gazeteci dostlarımızın çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması yönünde atılan adımlar yetersizdir. Yaptığı eleştirel haberlerle baskı altına alınan, yayın yasakları, erişim engelleri ile karşı karşıya kalan ancak pes etmeden mesleğinin gereğini yapan dostlarımız, bilmenizi isterim ki İyi Parti olarak bizler sizlerin daha özgür şartlarda çalışmanız için her zaman yanınızdayız. Kar, yağmur, çamur demeden, salgına rağmen gece gündüz çalışan  emeklerinin karşılığını alamayan tüm gazeteci dostlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

 

İlhami Caboğlu

 

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında "Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu hepimizin malumudur. Vatandaşlarımız adına gözlemleyip yaşananları kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken de bazen ailesinden bile fedakarlıkta bulunarak kutsal bir görevi yerine getiren toplumun sesi olan Basın mensuplarımız, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri geldiğinde canlarını ortaya koyarak görev yapmaktadırlar. Özgür ve tarafsız bir basının varlığı şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Murat Caymaz

 

Demokrasi Ve Atılım Partisi Düzce Kurucu İl Başkanı Murat Caymaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, zaman ve mekan gözetmeksizin zor şartlarda ilkeli ve doğru habercilik anlayışıyla çalışan tüm basın mensuplarının bu anlamlı gününü kutladı.

 

   Demokrasi Ve Atılım Partisi Düzce Kurucu İl Başkanı Murat Caymaz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Caymaz mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını kullanmasını sağlayan, toplumun genel görüş ve taleplerini kamuoyuna yansıtan basın, demokrasinin temel unsurlarından biridir.

 

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla çok zor şartlar altında dahi fedakârca çalışan ve meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim".

 

Fethi Sönmez

 

Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Gazeteci halkın kulağı,sesi ve vicdanıdır.Çalışan gazeteciler işin emekçisidir.Çalışan gazeteci gerçeklerin yoluna baş koyandır.

 

Çalışan gazetecinin kaleminde vatansızlığa, yalana yer olmaz. Çalışan gazeteci, objektifini Türkiye'nin birliği ve bütünlüğüne odaklamıştır. Çalışan gazeteci, hakikat aşkıyla hiçbir baskıya boyun eğmeyendir.

 

Milletimizi ve insanlığı gerçeklerle buluşturan tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyorum".

 

Tuncay Şahin

 

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Şahin mesajında; “Kentin gündemini belirleyen, yaşanan gelişmeleri anlık ve doğru şekilde kamuoyu ile paylaşan, gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin ve projelerimizin geniş kitleler tarafından bilinmesini sağlayan, Dünya’nın en zorlu mesleklerinden biri olan Gazetecilik görevini zorlu şartlar altında layığıyla ifa etmekte olan tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, sağlıklı günler diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Ali Dilber

 

Düzce Kent Konseyi Başkanı Ali Dilber, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında "Çağın en dinamik mesleklerinden biri olan basın çalışanları, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi üstlenmiştir. Üstlendiği bu görev geregi toplumların sadece haber alma ihtiyacını karşılamakla kalmayan basın çalışanları aynı zamanda kamuoyunun tarafsız ve doğru bilgilendirilmesinde çok önemli bir görev sahibidir.

 

Ayrıca Basınımız  toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında da önemli bir yere sahiptir.

 

Görevlerini yerine getirmek için her şartta haber peşinde koşan basın çalışanlarının,  düzenli bir mesaisi olmadan halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Yazılı ve görsel basın fedakarlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir. Basın çalışanlarımız görevlerini büyük özveriyle yerine getirmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Çalışan Gazetecilerimizin Günü’nü kutluyorum, tüm basın çalışanlarımızın mesleklerini icrada başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.