5 yıldır hastaydı yeğeni sayesinde yaşama tutundu

Düzce Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezinde, kadavradan yapılan nakillerin ardından bu kez canlı vericili böbrek nakli de başarıyla gerçekleştirildi. 5 yıldır böbrek rahatsızlığı bulunan hasta, yeğeninin böbreğiyle sağlıklı bir yaşama kavuşmuş oldu.

5 yıldır hastaydı yeğeni sayesinde yaşama tutundu
27.02.2021 - 12:03
778

Düzce Üniversitesi Hastanesi uzman ve deneyimli kadrosu, canlı donörden organ naklini de başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşadı. 2015 yılından bu yana böbrek yetmezliği bulunan ve takipleri yapılan 46 yaşındaki Salih Tönel, Düzce Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne başvurdu.

 

Yapılan tetkikler sonucunda Tönel’e, yeğeni Muhammet Tönel’in (29) böbreğinin uygun bulunması ile ameliyat süreci başladı. Yaklaşık 3,5 saat süren operasyon sonucunda vericiden böbreğin alınması ve alıcıya nakledilmesi işlemi gerçekleştirildi.

 

Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, hastanede rutin sağlık hizmetleri yanında, özellikli işlemlerin de sürdürebilir bir şekilde devam etmesinin gurur ve mutluluk verici olduğunu belirterek bölgede organ transplantasyonunu faal olarak yapan tek merkez olduklarının söyledi.


Editör: B. Zengin