İtfaiyeden Yangın ve Kurtarma Tatbikatı

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Kültür Mahallesinde bulunan metruk bir binada vaka ihbarı alan itfaiye ekipleri, 2 dakika içerisinde olay mahalline gelip yangına müdahale ederek bölgenin en hızlı ve donanımlı itfaiye teşkilatı olduğunu bir kez daha gösterdi.

 İtfaiyeden Yangın ve Kurtarma Tatbikatı
10.03.2021 - 19:48
782

Yangın ve doğal afetlere karşı farkındalık oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek ve tüm ekiplerin hazırlıklarının durumunu görmek için Kültür Mahallesi Spor Sokak üzerinde bulunan metruk binada yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi.

 

Havaya ve çevreye zarar vermeyen materyallerden çıkartılan yapay yangın için itfaiye ekiplerine ihbarda bulunuldu. İhbarı alan ekipler, iki dakika içerisinde 4 itfaiye aracı ve 9 personel ile olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Ayrıca binada mahsur kalan ve yaralanan cansız mankenler de kısa süre içinde tahliye edildi.

 

“TATBİKATTA KENDİ DURUMUMUZU GÖRÜYORUZ”

Çevrede bulunan vatandaşların da büyük ilgi ile takip ettiği gerçeğini aratmayan tatbikatın ardından değerlendirmede bulunan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, "Amacımız müdahale ekiplerimizin potansiyelini öne çıkarmak, varsa eksik yönlerimizin yanı sıra ihtiyaçlarımızı tespit etmek ve yaşanabilecek muhtemel afetlerde ekiplerimizin hazır, bilgili ve eğitimli olmasını sağlamak. Bugünkü tatbikatımızda iki dakikada buraya geldik. Kısa sürede olay mahalline gelmemizin en büyük etkenlerinden biri araç ve ekipmanlarımızın modernize edilmiş olması.  Tatbikatlarımız zaman zaman devam edecek.   Bizim açımızdan oldukça verimli bir uygulama ve tatbikat oldu ve başarılı bir şekilde tamamladık" dedi.


Editör: B. Zengin