Er'den pide fiyatı açıklaması:

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Fırıncılar Odası tarafından belirlenen pide fiyatlarının pandemi koşullarında  fırıncılar tarafından belirlenebilen en iyi fiyat olduğunu belirterek, “Bu zor günlerde Düzceli hemşehrilerimize destek olabilmek hepimizin en temel görevidir.

Er'den pide fiyatı açıklaması:
8.04.2021 - 14:02
554

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Fırıncılar Odası tarafından belirlenen pide fiyatlarının pandemi koşullarında  fırıncılar tarafından belirlenebilen en iyi fiyat olduğunu belirterek, Bu zor günlerde Düzceli hemşehrilerimize destek olabilmek hepimizin en temel görevidir.

Düzce halkı da Ramazan Pidesini 1,5 TLden yiyebilme seçeneğine sahip olmalıdır. Mübarek Ramazan Ayına yaklaşmakta olduğumuz şu günlerde Düzce Fırıncılar Odası, Ramazan Pidesinin fiyatını 350 gr .ı 4 TL, 700 gr.ı ise 8 TL olarak açıklamıştır dedi.

 

Diğer illerdeki pide ve ekmek fiyatlarını paylaşan Er, Ramazan Pidesinin fırınlarda satışı, İstanbulda 365 gr pide 4 TL, Sakarya ve Kocaelide 370 gr pide yine 4 TL olarak duyurulmuş olup Boluda ise 3 TL olarak satılması beklenmektedir. Bu kıyas içerinde baktığımız zaman Düzce Fırıncı esnafı fiyat belirlemede elinden gelen gayreti göstermiştir denilebilir.

 Bununla beraber, konuya  pandemi koşullarında ve gittikçe ağırlaşan ekonomik şartlar çerçevesinde bakıldığında , Düzce halkına daha makul fiyat ve ürün seçenekleri sunmanın Düzce Belediyesi’nin görevleri arasında yer aldığını düşünmekteyiz dedi.

 

 Sosyal Belediyeciliğin zor zamanda,  kar-zarar anlayışından ziyade ön koşulsuz olarak halkın yanında olabilmeği gerektirdiğini belirten Er, İstanbul Halk Ekmek 365 gr pideyi 1,5 TL’den,  Ankara Halk Ekmek ise Ramazan Ayı boyunca 250 gr Ekmegi 1 TL’den satacağını duyurmuştur.  Sosyal Belediyecilik, zor zamanda, temel ihtiyaçlar söz konusu olduğunda kar-zarar anlayışından ziyade, ön koşulsuz olarak halkın yanında olabilmektir” ifadelerini kullandı.

 

Düzce Belediyesi’nin fırıncıların masraflarını sübvanse ederek pide ve ekmek fiyatlarını düşürmesi gerektiğini belirten Er, Düzce Belediyesi de bu manada, gerekirse fırıncının belli masraflarını sübvanse ederek veya maliyetlerinin bir kısmını üstlenerek Pide ve Ekmek fiyatlarının Ramazan Ayı boyunca daha makul fiyatlara çekilmesini sağlamalıdır.

 Ayrıca Düzce Halk Ekmek uygulamasının bir an önce hayata geçmesi, veya Büyükşehir Belediyelerinin Halk Ekmek bayiliklerinin Düzce’de de açılması için adımlar atılması ivedi olarak yapabileceğimiz öneriler olup, bu çalışmalarda İyi Parti Düzce Teşkilatı olarak sorumluluk almaya hazır olduğumuzu kamuoyunun dikkatine sunarız.

Bu zor günlerde Düzceli hemşehrilerimize destek olabilmek hepimizin en temel görevidir. Düzce halkı da Ramazan Pidesini 1,5 TL’den yiyebilme seçeneğine sahip olmalıdır şeklinde konuştu.


Editör: B. Zengin