Kınayamazsak, kına yakarız!!

Çok değil yaklaşık 7 sene önce yine bir Ramazan ayında kaleme aldığımız bir yazımızı değiştirmeden paylaşmak istedik. Değişen bir şey var mı? varın siz karar verin.

Kınayamazsak, kına yakarız!!
11.05.2021 - 00:38
933

İsrail'in, Filistinli masum sivilleri yok edişini seyrediyor insanlığını kaybetmiş tüm insancıklar.

 

Atılan naralar, verilen kınama demeçleri, boykot çağrıları cabasıyken, aslında madalyonun tersinin hiçte öyle olmadığı görülüyor.

 

Hıristiyan coğrafyasının Yahudi cemaatinin arkasına takılıp gitmesini anlamak bir nebze mümkünken, İslam coğrafyasının büyük bölümünün sessiz kalarak İsrail'in yaptığı insanlık dışı uygulamalarının yanında yer alması Müslümanlar adına iğrençlik bir durum olarak gözümüzün önünde.

 

Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan hem laik hem müslüman ülke konumunda bulunan Türkiye'de ise kalple dilin bir olmadığını sadece söylemden ibaret hale gelindiğini ibretle izliyor, yaşayarak görüyoruz.

 

Hiçbirimizin bahanesi olmamakla birlikte, sokma akılla hareket ettiğimizin de acı bir tablosunu yaşıyoruz. Bizlere biçilen rolü sektirmeden oynuyoruz. Protestolar, galeyanlar, nefret kusmalar bir tarafa, her gün evimizin ihtiyaçları nispetinde yapılan alışverişlerin nereye gittiği sorusunu sorma gereği duymadan nefes aldığımızı zannediyoruz.

 Her Ramazan ayında yazılan aynı senaryonun bizlere izletilmesine mi yanalım yoksa her sene izlediğimiz senaryoya rağmen sadece sosyal medya üzerinden paylaşımlar ve aracımıza atlayıp korna çalmaktan başka bir şey yap(a)madığımıza mı bilemiyorum.

 

- Eve ne lazım hanım?

- Şampuan bitmiş bey, CLEARR al. Çay'da bitmiş LİPTON olsun. Ha birde unutmadan çamaşır deterjanı ARİEL, DOMESTOS çamaşır suyu, İPANA diş macunu, bebeğe HUGGİES bez, oğlana DANONE ile FRİTO LAY'dan cips birde mübarek bayram geliyor KENT'ten şeker alıver. COCA COLA'yı zaten saymıyorum sen unutmazsın.

 

Bin arabana git kardeşim. Benzinin bitmişse ya BP yada SHELL'e uğramadan geçme. Aç iftarını, MC DONALDS'ta . Ardından yak MARLBORO'nu çek bir nefes, değmesin yağlıboya.

Yansın Gazze, yansın Müslüman coğrafya kimin umurunda. Yarın çıkar protesto ederiz nasıl olsa.

 Sahur öncesi ne güzel olur JACOBS'tan bir kahve yanında MİLKA çikolatayla ne güzelde gider değil mi?

 

Eee hani kardeşlik, hani Müslümanlığın gereği? Gazze, Mescid-i Aksa, Filistin, Irak, Türkmeneli, Doğu Türkistan, Arakan ne olacak?

 

Cuma namazına müteakip kılarız bir gıyabi cenaze namazı bir de boykot çağrısıyla kınama... Daha ne olsun?

 

Kınar mıyız? Kınarız, kınar...

Kınayamazsak, kına yakarız...

 

Editör: B. Zengin