NAMET'İN ÇARKLARI 2023'TE DÖNECEK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün istihdamı artırmaya yönelik attığı adımlar sayesinde Düzce dev bir yatırım daha kazanıyor. Bir süre önce Düzce'ye yatırım yapma kararı alan Namet Gümüşova Entegre Et Tesisleri temeli için ilk kazma vuruldu.

NAMET'İN ÇARKLARI 2023'TE DÖNECEK
21.06.2021 - 16:20
Kaynak: İHA
823

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün istihdamı artırmaya yönelik attığı adımlar sayesinde Düzce dev bir yatırım daha kazanıyor. Bir süre önce Düzce'ye yatırım yapma kararı alan Namet Gümüşova Entegre Et Tesisleri temeli için ilk kazma vuruldu.

Başkan Özlü, Bin 500 kişiye istihdam sağlayacak ve yanında ‘Et ve Gıda Teknolojileri Bölümü’nün de bulunduğu bir Meslek Lisesi" yapacak olan Namet firmasına teşekkür etti.

Bakanlığı döneminde Düzce'ye yeni yatırımların gelmesi konusunda büyük çaba harcayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, aynı gayreti başkanlığı döneminde de gösteriyor. İkili ilişkilerini sürdürerek Düzce'ye yeni yatırımlar gelmesinin önünü açan Başkan Özlü, son olarak Namet Gümüşova Entegre Et Tesisleri’nin, Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmasını sağladı.

1 HAZİRAN'DA İLK KAZMA VURULDU

Namet kaynaklarından alınan bilgilere göre; Türkiye'nin lider et ve et ürünleri üreticisi olan Namet’in Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni entegre tesisleri için ilk kazma 1 Haziran 2021 tarihinde vuruldu. Dev tesisin faaliyete başlaması ile birlikte Bin 500 kişiye yeni iş kapısı açılmış olacak.

2023'TE ÇARKLAR DÖNECEK

Türkiye'nin lezzet üssü olacak yeni yatırım; ülkemizin en büyük, en modern ve en hijyenik entegre et ve et ürünleri tesisi olacak olup, Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda üretime başlayacak.

ENTEGRE TESİSLERİN YANINA MESLEK LİSESİ YAPILACAK

Et ve et ürünleri üretiminin yanı sıra tesiste, helal jelatin üretiminin hammaddesi olan bone-chips üretilmesinin planlandığı fabrikanın yanına bir de meslek lisesi yapılacak. Düzce Valiliği’nden yer tahsisi yapılmasının ardından, içerisinde Et ve Gıda Teknolojileri Bölümlerinin de bulunduğu bir Meslek Lisesi inşa edilerek, Düzceli gençlerin eğitimine ve nitelikli istihdamına katkı sağlanacak.

İSTİHDAMI ARTIRMAYA YÖNELİK ADIMLARIMIZ SÜRECEK

Düzce'ye yatırım yapma kararı alan Namet fabrikası sayesinde yüzlerce kişiye yeni iş imkanı sunulacağını hatırlatan Başkan Özlü; "Bir süre önce Düzce'ye yatırım yapma kararı alan Namet A.Ş.’nin dev entegre tesisleri için ilk kazma vuruldu. Tesislerin faaliyete geçmesi ile birlikte Düzce'de yüzlerce hemşerimize yeni iş imkanı sunulmuş olacak.

Yatırımcı firmanın, Ankara ve İstanbul gibi metropollerin tam ortasında bulunan Düzce'yi tercih ederek isabetli bir karar aldığını düşünüyorum. Düzce’ye böyle büyük bir yatırım yapan Namet firmasına çok teşekkür ediyorum. İnşallah diğer yatırımcı arkadaşlarımızı da Düzce'ye davet ederek istihdamı artırmaya yönelik adımlar atacağız. Düzce’mize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.


Editör: B. Zengin