Şahin istişare toplantısına katıldı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında 01-03 Ağustos 2021 tarihlerinde Demokrasi ve Özgürlük Adası’nda gerçekleştirilen Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısına katıldı.

Şahin istişare toplantısına katıldı
4.08.2021 - 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
442

Toplantıda söz alan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, “Bölgesel toplantılar çok önemli. Sorunların yerinde tespit edilmesi, bölgeye özel çözümler üretilebilmesi adına bu toplantıları kıymetli buluyorum. 
Sanayicilerimizden ve bölgemizden aldığımız sorunlarımızı size kısaca aktarmak istiyorum. 2022 yılında özellikle OSB’lerdeki emlak rayiç bedelleri ile ilgili düzenleme ihtiyacı, TOBB’un başlatmış olduğu Sanayide Dijital Dönüşüm atağına devlet kanalından da destekler sağlanması, geleceğimiz olan meslek liselerinin sanayicilerin eleman ihtiyaçları dikkate alınarak branşlaştırılması, okullarımıza laboratuvar ve teknik alt yapı desteklerinin sağlanması, Avrupa Birliğinin 11 Aralık 2019 da açıkladığı Avrupa Yeşil Mutabakatı ile ekonomik büyümeyi iklim gündemini göz önünde tutarak gerçekleştirmenin ve küresel ısınmayı sınırlandıran bir anlayışla ekonomik faaliyetleri sürdürme konusunda acil önlemler alınması, bölgemiz için Yeşil Enerji politikalarının ve girişimlerinin desteklenmesi, teşvik edilmesi, enerji ve İletişim altyapı çalışmalarının yeniden başlatılması, finansman faizlerinde yeniden iyileştirme yapılması konuları bizim bölgesel olarak başlıca sorunlarımız arasında yer alıyor. Ayrıca Düzce özelindeki önemli beklentilerimizden biri de Tarım Politikalarının gözden geçirilerek bölgelerde öne çıkan ürünlere destek ve teşvikler sağlanmasını bekliyoruz.
Bu organizasyon için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkürlerimi sunarım" ifadelerini kullandı.
 


Editör: B. Zengin