Yöresel Ürünler Fuarı 11. Kez Kapılarını Açtı!

“Sizin oraların nesi meşhur?" sloganıyla bu yıl 11.ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antalya’da ANFAŞ Fuar Merkezi’nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ile çok sayıda oda ve borsa başkanının katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

Yöresel Ürünler Fuarı 11. Kez Kapılarını Açtı!
21.10.2021 - 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
537

  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Antalya Valiliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle, ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bu yıl 11.’si düzenlenen YÖREX’e 76 ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de yöresel ürünleriyle katılım sağladı. “Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla 20-24 Ekim tarihlerinde açık kalacak YÖREX’te, 113 Oda-Borsa, 16

   Kalkınma Ajansı ve 650 firma temsil ettikleri illerin yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

   YÖREX için düzenlenen açılış törenine; Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, TOBB Düzce Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanları ve Üyeleri, İl Oda ve Borsa Başkanları ile Kalkınma Ajanslarının temsilcileri katılım sağladı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra yöresel ürünlerin sergilendiği il stantlarını gezdiler.

 Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansının destekleriyle, Düzce Valiliği'nin öncülüğünde Düzce Üniversitesi'nin katkılarıyla açılan dev Düzce standı, katılımcıların büyük ilgisiyle karşılaştı. 

   Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin; gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Düzce’nin yöresel ürünler açısından zengin bir il olduğunu, birçok yöresel ürünün coğrafi işaretli olduğunu belirtti. Şahin ” YÖREX Bölgemizde yetişen yöresel ürünlerin tanıtılması ve pazarlanması anlamında önemli bir fuar. Düzcemiz için faydalı sonuçları olacağına inanıyorum. Ortaya koyduğumuz projelerin de meyvelerini toplayacağımız, gelişimize katkı sunacağını düşündüğümüz büyük bir organizasyon” ifadelerini kullandı.


Editör: B. Zengin