Cumhuriyetin ilanının 98’nci yıldönümünü kutladılar!

Cumhuriyetin ilanının 98’nci yıldönümünü kutladılar!
28.10.2021 - 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
446

Faruk Özlü

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ​Cumhuriyet Bayramının 98’inci yıldönümü ile ilgili yayımladığı mesajında, 29 Ekim 1923 tarihinde bir milletin küllerinden doğarak azmin ve beraberliğin timsali haline geldiğini söyledi. 

   29 Ekim 1923 tarihinin Türk milleti için en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çekerek mesajına başlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Türk milletinin her bir ferdinin göğsünde taşıdığı bir İstiklal Madalyası’nın, Cumhuriyetin 98. yıl dönümünün idraki içindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının verdiği büyük mücadeleyi örnek alan pek çok millet; emperyalizme başkaldırarak bağımsızlıklarını elde etmiş ve kendilerini sömürgeciliğin boyunduruğundan kurtarmıştır. Bizim milletimiz küllerinden doğan, her tohumunda büyük ve güçlü çınarlar saklayan yüce bir millettir. Kurtuluş mücadelemizi zafere ulaştıran ruh ve inanç ile biriz, beraberiz ve tekiz. 

   98 yıldır ilerleyişini durmadan sürdüren Türkiye Cumhuriyetimiz bugün, her alanda büyüyen dünyanın yükselen güçleri arasında yer almakta, bölgesine ve dünyaya fener olmaya devam etmektedir.

   Çanakkale'de ve Sakarya'da diriliş ruhunun millet iradesiyle taçlandırıldığı Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimiz kutlu olsun” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Ayşe Keşir

   Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, "Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Cumhuriyet, işgalin ardından aziz milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur.

   Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

   Selçuklu'dan Osmanlı'ya ve oradan genç Türkiye Cumhuriyeti'ne devredilen büyük yolculuğumuzda, Cumhuriyetimizin 98’inci yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içinde bütün Düzceli hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum" dedi.

Semih Cemşit

   CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet,etnik ve dini tüm ayrımları reddederek,her bir vatandaşın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır.

   Bizlerin dünü, bugünü,yarını,tek yolu Cumhuriyet’tir.98.yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.Terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum.Cumhuriyeti korumaya kararlı yurttaşlarımızada sevgi ve şükranlarımı iletiyorum"

   Atamız’ın izinde nice 98 yıllara.

Yunus Özay Er

   İyi Parti Düzce il başkanı Yunus Özay Er 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümünü kutladı.
 
   Başkan Er mesajında şu ifadelere yer verdi: “98 yıl önce bütün orduları dağıtılmış, bütün tersanelerine girilmiş, bütün kaleleri fetih edilmiş, yurdun dört bir yanı işgal edilmiş, fakir, muhtaç ve savaş yorgunu bir millet, ‘Ya İstiklal! Ya ölüm!’ parolasıyla başlattığı kuruluş mücadelesinde yıkılan Osmanlı Devleti’nin küllerinden yeni bir devlet kurmayı başardı.
 
   Atatürk‘ün en büyük eserim dediği bu devlet, onu kuran halkın idaresine emanet edildi. Türkiye Cumhuriyeti, etnik kökeni, inancı, yaşama biçimi ne olursa olsun ülkede yaşayan herkesi vatandaşı bildi. Tüm vatandaşlarına eşit haklar verdi ve onların devletine, milletine, bayrağına, vatanına, cumhuriyetin değerlerine sadakatle bağlı olmasını istedi. Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında birleştiğimiz bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.
 
   İnanıyoruz ki; Ülkemiz çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda, insanımız bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer bütün alanlarda büyük bir mesafe kat edecek, elde edilen bu başarılarla Cumhuriyetimizi hep birlikte taçlandıracağız. Cumhuriyetin 98. yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu  ve saygıyla anıyor, saygıdeğer yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın cumhuriyet bayramını kutluyorum" dedi.

Murat Caymaz

   DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümünü milletçe gurur ve heyecanla kutluyoruz. Her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen aziz milletimizin vatan sevgisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde hürriyet ve istiklal aşkıyla, bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle hep birlikte inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaşımız, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zafer ile sonuçlanmıştır.

   Savaşlar ve işgaller görmüş ülkemizin güzel topraklarına bir bahar gibi gelen Cumhuriyet, elbette kolay tesis edilmemiştir. Yokluk ve türlü zorluklar içindeki ülkemizin insanlarının yorgunluğunu gören, vatandaşların bağımsızlığa ve özgürlüğe olan ihtiyacını bilen ve önemseyen bir deha önce Meclis’i kurmuş ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” demiştir. O deha,  Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet ile birlikte Türkiye’nin de ilk Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

   Çağdaş ve demokratik bir yönetim biçimi olan Cumhuriyet ile birlikte ülkemize de yeni bir ufuk açılmış; bilim, eğitim, sanayi başta olmak üzere sayısız alanda kalkınma ve aydınlanma başlamıştır. Cumhuriyet, geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan, gurur verici atılımların ve başarıların sağlanması ve her türlü zorlu engelin aşılması mücadelesinde bizlere güç veren bir değerdir. Cumhuriyetin kuruluşunun yıl dönümünü yaşadığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

   Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Fethi Sönmez

   Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda "Cumhuriyetimizin ilanının 98. Yılında bugün yine Cumhuriyet için savaşımız devam ediyor.
         
   Biz İstiklal savaşıyla vatanımızı bütünleştirdik. Saltanatı yıktık. Cumhuriyetimizi Büyük Atatürk’ün önderliğinde devrimle kurduk ve yine devrimle çağdaş bir toplum yarattık. 

   Bugün Cumhuriyetimizi devrimle yaşatma ve çağdaş toplumu kurma mevzisindeyiz. Yine 98 yıl öncesindeki gibi, hem içerden, hem dışarıdan yönelen tehditlerle mücadele ediyoruz. 

   -Bugün Cumhuriyeti savunmak ülkemizi tehdit eden ABD ve  onunla birlikte hareket eden güdümlü büyükelçilere, devletlerine karşı dik durmaktır.

    -Bugün Cumhuriyeti savunmak, vatan bütünlüğü için savaşan Mehmetçiğimizle ve polisimizle aynı cephede olmaktır.

   -Bugün Cumhuriyeti savunmak, ülke bütünlüğümüz için birlik olmak, bölücülüğe karşı tavır almaktır.

   -Bugün Cumhuriyet mücadelesi, ABD işbirlikçisi yobaz terör örgütlerinin karanlık ağından kurtulma mücadelesidir. 

  Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun. Cumhuriyette birleşelim. Vatanda birleşelim" şeklinde konuştu.

Özcan Dağıstanlı

   CHP Düzce İlçe Başkanı Özcan Dağıstanlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle perçinlediği, kimsesizlerin kimsesi Türkiye Cumhuriyetimizin 98.yaşı kutlu olsun.

   Milletimiz; Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları ise Cumhuriyet’e olan sadakati sayesinde birlik ve berberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Cumhuriyet; dili, bayrağı, marşı ve başkenti, temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünemez bütünlüğü ifade eder. Harcı; Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı  ruhu ile karılmış,korunması için de gençlere emanet edilmiştir. Hiç kuşku yok ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”

   Cumhuriyet”in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğiyle…

   Cumhuriyetimizin ilanının 98.yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk”ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı  en içten dileklerimle kutluyorum"

Mehmet Ali Dim

   Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yönetim Kurulu adına Genel Başkanı Mehmet Ali Dim imzasıyla Cumhuriyet'in ilanının 98’inci yıldönümü nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınlandı. 

   KGK mesajında şu görüşlere yer verildi: "1923’te büyük fedakarlıklarla ve şehitlerimizin kanlarıyla elde ettiğimiz zafer sonrası kurulan Türkiye Cumhuriyeti, her zaman olduğu gibi 98 yaşına girerken de içeride ve dışarıda düşmanların hedefi olmaya devam etmektedir. İç ve dıştaki terör odakları ve düşmanlar, 98 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetimize yönelik hain hedeflerine asla ulaşamayacaklardır. Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenmek için bir fırsattır. Cumhuriyetle elde ettiğimiz kazanımlarımızın ve bağımsızlığımızın savunucusu ve bekçisiyiz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal kahramanlarımızı, vatanı için gözünü kırpmadan mücadele etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızın ve meslektaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutluyoruz"


Editör: B. Zengin