Erdal Kurt; 'Turizm Sektöründe Eğitim ve Yabancı Dil Şart!'

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi ile Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun düzenlediği “Mezunumuzun Gözünden Turizmin Geleceği” başlıklı söyleşide, mezun öğrencimiz Raffles Otel Restoran ve Barlar Direktörü Erdal Kurt; bilgi, deneyim ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Erdal Kurt; 'Turizm Sektöründe Eğitim  ve Yabancı Dil Şart!'
4.11.2021 - 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
690

   Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Emrah Öztürk, Öğr. Gör. Ali Bolat, Süha Güven Turizm Otelcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Yalılı,  Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi yetkilileri, öğretim elemanları, öğrenciler ve Süha Güven Turizm Otelcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katılım gösterdi.

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan etkinlikte misafir konuşmacı Erdal Kurt, kariyer sürecinde yaşadığı deneyimlerini, turizm sektörünün beklentilerini ve gelişimini anlattı.

“Turizmcilik Bir Sanattır”

   Turizm ve otelcilik işletmelerindeki yönetim şemasını anlatarak sözlerine başlayan Erdal Kurt, yönetim şeması içerisinde yer alan en alt bireyden en üst yöneticiye kadar herkesin işini ciddiyetle yapması gerektiğini, bir kişinin hatalı olmasının tüm kurum ve kurum çalışanlarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Yenilikleri takip etmenin önemine de değinen Kurt, “Dünyadaki gelişmeleri yakından takip edip, müşterilerin beklentilerine cevap vermelisiniz. Eğer sizin şirketiniz trendleri takip edemiyorsa, sektörde geri kalmanız kaçınılmaz olur ve yok olursunuz. Gelişen bu yenilikleri içselleştirip müşteriye sunacak, kalifiye personellerinizin de olması çok önemli. Günümüzde görsellik çok önemli… Siz eğer görselliğe önem vermiyorsanız, müşterilerin ihtiyaç duyduğu konseptler oluşturamıyorsanız tercih edilmiyorsunuz. Turizmcilik bir sanattır. Örneğin garsonluk, müşteriye sadece servis yapmak değildir. Müşteriyle doğru iletişim ve etkileşim kurabilmektir. Yiyecek içeceklerin lezzetli olmasının yanı sıra görsel olarak da müşterileri cezbetmesi gerekiyor.” dedi.

“Turizm Sektöründe Eğitim ve Yabancı Dil Şart”

   Turizmde eğitimin önemine vurgu yapan başarılı yönetici Erdal Kurt, İngilizce’nin mutlaka üst seviyede olması gerektiğini dile getirerek, tüm kurumların artık üniversite mezunu elemanlar aradığını ifade etti. Temizlik, giyim kuşam ve kişisel bakımın yanında beceri ve yeteneklerin de önemini vurgulayan Kurt, mesleğin zorluklarını göze alabilecek, istekli kişilerin bu sektörde başarılı olacağını söyledi. 

   Turizm ve otelcilik mesleğinin zorluklarının yanında çalışanlarına önemli fırsatlar da sunduğunu söyleyen Raffles Otel Restoran ve Barlar Direktörü Erdal Kurt, katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.

   Programın sonunda kısa bir konuşma yapan Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Mesci, turizm sektöründe önemli işler başarmış Düzce Üniversitesi mezun öğrencisi Erdal Kurt’u konuşmacı olarak dinlemekten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Yaptığı başarılı çalışmaları ve sunumu için kendisine teşekkür eden Prof. Dr. Mesci, Erdal Kurt’a plaket takdim etti.


 


Editör: B. Zengin