Düzce merkezli deprem 5 ilde hissedildi!

Merkez üssü Düzce olarak bildirilen 5.2 büyüklüğündeki deprem Düzce çevresindeki illerde de hissedildi.

Düzce merkezli deprem 5 ilde hissedildi!
17.11.2021 - 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
604

   Merkez üssü Düzce olan 5.2 büyüklüğündeki deprem Eskişehir, Bilecik, Bolu, İstanbul ve Sakarya'da da hissedildi.

İstanbul

   Küçükçekmece'deki bir okulda depremin olmasıyla birlikte öğrenciler binadan tahliye edildi. Depreme içeride yakalanan bir vatandaş, "Burada malzemeleri taşıyorduk. Burada bayağı sallandık. Başımız sallandı zannettik. Evden de telefonlar geldi, sonra deprem olduğunu anladık" dedi.

   Özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yapan Süleyman Demircan, "4. katta öğrencileri alıyorduk. Deprem olmasıyla bütün öğrencileri aşağıya aldık. 5.3 galiba Düzce'de olmuş. Çok şükür bir sıkıntı yok" dedi.

Sakarya

   Sakarya'da depremde panikleyerek dışarı çıkan Hatice Kaya, “Dün 1999 depreminden bahsetmiştik ve bugün deprem olunca baya bir etkilendik. Biraz uzun sallandık hemen dışarı çıktık ve daha sonrasında içeri girdik. İlk zaten çok algılayamadık başımız dönüyor sandık ve klasiktir lambaya bakarak deprem olduğunu anladık ve hemen dışarı çıktık” dedi.

   Hatice Sinan, “Yemek esnasında depreme yakalandık vitrin ve avizeler sallanıyordu. Bizde dışarı çıktık baktığımızda esnaf arkadaşlarımızda dışarıdaydı. Korku yaşadık daha sonrasında tekrardan içeri girdik” diye konuştu.


Editör: B. Zengin