Dolar yeniden 13 TL’yi aştı!

Geçen hafta 13,45 ile rekor kırdıktan sonra 11,50'lere kadar gerileyen dolar/TL'de bugün 13,18 seviyesi görüldü. Enflasyon artarken Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine devam edeceği beklentisi TL'yi eritirken, Omicron varyantı da gelişen ülke para birimleri üzerindeki baskıyı artırıyor.

Dolar yeniden 13 TL’yi aştı!
30.11.2021 - 14:54
Güncelleme 30.11.2021 - 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
728

 Dolar/TL’de bugün yeniden 13 seviyesi aşıldı ve 13,18 seviyesi görüldü.Geçen hafta 15,16 ile rekor kıran euro/TL’de de bugün 14,9 seviyesi görüldü.

   Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen faiz indirimlerine devam mesajı ile 13,45’e yükseldikten sonra hem kâr satışları hem de Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye yüklü yatırım geleceği haberleriyle (BAE) 11,50 seviyelerine kadar gerileyen kur, cuma akşamı tekrar yükselişe geçmişti.

   Corona virüsünün yeni varyantı Omicron’un yarattığı endişeler de TL gibi gelişen ülke para birimlerinin değer kaybında etkili oldu.

   HSBC Portföy Yönetim Başekonomisti İbrahim Aksoy, bugünkü notunda, “Faiz indirimlerinin devam edeceğine dair piyasa beklentisi ve yurtiçi yerleşiklerin reel faizlerin negatif bölgede olması ve dış borç ödemeleriyle göstereceği döviz talebi TL'de oynaklığın önümüzdeki günlerde devam edebileceğine işaret ediyor” dedi.

PRENS RÜZGARI BİR HAFTADA BİTTİ

   Abu Dabi Veliaht Prensi’nin 24 Kasım’da Türkiye’ye gelişi ve doğrudan yatırım anlaşmaları yapılacağı haberleriyle birlikte dolar/TL’de büyük düşüş görülmüş, bir gün önce13,45’i gören kur o gün sert düşüşle 11,50 seviyelerine kadar gerilemişti.

MERKEZ’DE BİR AYRILIK DAHA

   Öte yandan, son yıllarda sık sık başkanı değişen ve üst düzey yöneticilerinin neredeyse tamamı görevden alınan Merkez Bankası’nda bugün bir ayrılık daha yaşandı.

   TCMB Piyasalar Genel Müdürü Doruk Küçüksaraç görevinden ayrıldı.

   Küçüksaraç’ın yerine TCMB Piyasalar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Er atandı.

   Daha önce Piyasalar Analiz Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Küçüksaraç Ağustos 2019’da TCMB Piyasalar Genel Müdürü görevine atanmıştı.

(Sözcü)


Editör: B. Zengin