SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÜNİTE ALANLARI BELİRLENDİ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Başkanlığında tüm ilçe ve belde belediye başkanları, Kurtsuyu Köyü mevkiinde bulunan Düzce Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir araya geldi. Toplantıda kısırlaştırma ünitelerinin yerleri de belirlenirken, hazırlıkların 1 ay içerisinde tamamlanması kararlaştırıldı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÜNİTE ALANLARI BELİRLENDİ
15.04.2022 - 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
778

Sokak hayvanlarının tedavi edilmesi, bakımı ve kısırlaştırılması için ilçelerde İlkyardım ve Kısırlaştırma Ünitelerinin kurulması için son toplantı Düzce Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevinde gerçekleştirildi. Tüm ilçe ve belde başkanlarının katıldığı toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayri Şen ve Düzce Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Dursun Altıntaş da katıldı.

İl genelinde sokak hayvanlarının bakımlarının yapılması ve üremelerinin önüne geçilmesi için başlattıkları çalışmanın örnek bir proje olduğuna dikkat çeken Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Hayvanseverlerimiz her ne kadar iyi niyetli olsalar da bu konuda çözüm ortağı biziz. İl Özel İdaremiz ve belediyeler olarak sorunun çözümü için elimizi taşın altına koyuyoruz. İl Özel İdaremiz ilçelerde belirlenen alanlarda yapıların inşası, alt yapısının yapılması ve binanın iç donanımını üstlenecek. Böylelikle işin büyük bir bölümü çözülmüş olacak” dedi.

 

KISIRLAŞTIRMA ÜNİTELERİN BELEDİYE İŞLETECEK

İlçelerde yapılacak olan ilk yardım ve kısırlaştırma ünitelerinin Türkiye’ye örnek olacağının altını çizen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, il özel idaresinin yaptığı yapıların işletmesini belediyelerin yapacağını kaydetti.

“Sokak hayvanlarımızın hem bakımlarını hem de kısırlaştırılması için elimizi taşın altına koyuyoruz” diyen Özlü sözlerini şöyle devam etti:

“İlçelerdeki kısırlaştırma üniteleri sağlık ocağı gibi olacak. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimiz de hastane gibi olacak. İlçelerdeki ünitelerin işletmelerini sağlayacağız. Köyler dahil olmak üzere sokak hayvanlarımızı toplayacağız ve bu ünitelerde bakımlarını yapacağız. Cerrahi müdahale gereken vakaları da Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizde tedavi altına alacağız. Hayvanseverlerimizin de taleplerini karşılamış olacağız.”

 

YAZ BAŞINDA ÜNİTELER KURULMUŞ OLACAK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehir merkezine yakın bir alanda kurulacak olan ünitelerin 1 ay gibi kısa bir sürede hazır hale getirileceğini ve anlaşma yapılan veterinerlerin her gün bir ilçede kısırlaştırma çalışması yapacağını söyledi. Özlü, kısırlaştırma alanlarının  da belirlendiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ilçe başkanlarıyla birlikte Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi gezerek köpeklerin son durumları hakkında veterinerlerden bilgi aldı.


Editör: B. Zengin