ÇEVRE HAFTASINDA RESİM VE "GELECEĞE MEKTUP" YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Düzce Belediyesi ile Düzce Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ‘Temiz Şehir Düzce’ kampanyası kapsamında çevre bilincinin oluşturulması ve toplumsal farkındalık oluşturulabilmesi amacıyla Dünya Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde Resim ve Geleceğe Mektup Yarışması düzenlenecek.

ÇEVRE HAFTASINDA RESİM VE "GELECEĞE MEKTUP" YARIŞMASI DÜZENLENECEK
21.05.2022 - 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
623

Düzce Belediyesi, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakılması için 7'den 70'e farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşler Müdürlüğü, Düzce Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile birlikte Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerin çevre bilinci ile sanatsal çalışmalarını harmanlayacakları "Resim ve Geleceğe Mektup Yarışması" düzenliyor.

Öğrencilere yönelik etkinlik,  ilkokul 1,2,3 ve 4.sınıf öğrencilerinin katılabileceği verimli tarım topraklarının çevre kirliliği ve iklim değişikliği ile birlikte yok olması, iklim değişikliğinin ve su krizinin tarım üzerine etkileri konulu  “Toprak Yoksa Hayat Yok” başlığı altındaki resim yarışmasının yanı sıra, 5,6,7 ve 8’nci sınıf öğrencilerinin katılabileceği iklim değişikliği ile mücadele kapsamında farkındalığı artırmak, düşünme becerisi geliştirmek  konulu “Geleceğe Mektup” temalı kompozisyon yarışmalarını kapsayacak.

ESERLER 30 MAYIS’A KADAR GÖNDERİLECEK

Düzenlenecek olan yarışmada, eserlerin 30 Mayıs Pazartesi günü 10:00- 16:00 saatleri arasında 0533 788 81 81 numaralı Whatsapp hattı üzerinden gönderilmesi gerekiyor. Gönderilecek olan resimler ile birlikte resmi anlatan en fazla 1 dakikalık video ile eserlerin sağ alt köşesine adı-soyadı, doğum tarihi, sınıfı ve iletişim bilgisinin yer alması isteniyor.

 

Eserler, Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi tarafından oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilerek, her iki yarışmada dereceye giren eserlere bisiklet, tablet ve kırtasiye çeki gibi hediyeler verilecek.

6 Haziran Pazartesi günü Düzce Belediyesi Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından çevre tiyatrosunun sergileneceği Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında 7 Haziran Salı günü Millet Bahçesi içerisinde resim sergisi düzenlenecek.

Resim sergisinin akabinde Çevre Haftası kapsamında protokol konuşmalarının yapılacağı etkinlikler, resim ve kompozisyon kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi, toplu fotoğraf çekimi ve atık materyallerden tasarım, kompost ve bitki dikim ile Mevlana Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinin Tasarım Atölyelerinin gezilmesi ile sona erecek.

 

Resim ve Kompozisyon Yarışmasının Şartları Şu Şekilde;

1.“TOPRAK YOKSA HAYAT YOK” TEMALI RESİM YARIŞMASI

Düzenleyen:  Düzce Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Düzce Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü

Amaç: Şehrimizi gelecek nesillere sağlıklı ve yeşil bir kent olarak devretmek, çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek, sorumluluk bilincini ve farkındalığını artırıp, sanatla ilişkilendirerek estetik becerisini geliştirmek.

Konu:  Verimli tarım topraklarının çevre kirliliği ve iklim değişikliği ile birlikte yok olması, iklim değişikliğinin ve su krizinin tarım üzerine etkileri.

Kapsam: Yarışmaya Düzce il sınırları içinde yer alan tüm resmi/özel okulların 1,2, 3 ve 4. Sınıf öğrencileri yarışmaya katılabileceklerdir.

Katılım Şartları

1.Yarışmalara Düzce il sınırları içinde yer alan tüm resmi/özel okulların 1,2, 3 ve 4. Sınıf öğrencileri yarışmaya katılabileceklerdir.

2.Bir yarışmacı duyurusu yapılan yarışmaya tek eserle katılabilir.

3.Yarışmacıların eserlerini özgün çalışmalardan elde etmeleri gereklidir. Alıntı eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

4.Resim yarışmasına katılacak eserlerde teknik serbesttir.(Pastel Boya, Suluboya vb.)

5. Resim dalında ulaştırılan eserler 35x50 cm boyutlarındaki kağıda yapılmak zorundadır.

6.Resimler sadece ilan edilen Whatsapp numarası üzerinden 30.05.2022 tarihinde tek gün olarak 10:00 ile 16:00 saatleri arasında gönderilebilecektir. Resim ile birlikte resmi anlatan en az 1 dk. video gönderilmesi zorunludur.

7. Ulaştırılacak olan eserlerin sağ alt köşesinde Adı- Soyadı, Doğum Tarihi, Sınıfı ve iletişim bilgisini belirtmek zorunludur.

Eserlerin Ulaştırılacağı İletişim Numarası: 0533 788 81 81

Değerlendirme Jürisi: Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesince oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirme yapılacaktır.

Ödüller:  Dereceye giren ilk üç esere sürpriz hediyeler verilecektir.

2. “GELECEK BENİM, GELECEĞE MEKTUP” TEMALI MEKTUP YARIŞMASI

Düzenleyen:  Düzce Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Düzce Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü

Amaç: Şehrimiz gelecek nesillere sağlıklı ve yeşil bir kent olarak devretmek, çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek, sorumluluk bilincini ve farkındalığını artırıp, sanatla ilişkilendirerek estetik becerisini geliştirmek.

Konu: İklim değişikliği ile mücadele kapsamında farkındalığı artırmak, düşünme becerisi geliştirmek.

Kapsam: Düzce il sınırları içinde yer alan tüm resmi/özel okulların 5,6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri yarışmaya katılabileceklerdir.

Katılım Şartları

1.Beyaz çizgisiz dosya kâğıdına yazılacak, arka yüzler kullanılmayacaktır.

2.Elle mürekkepli veya tükenmez kalemle okunaklı olarak ya da MS Word 1,5 A4, 12 punto çift aralık ve Times New Roman karakteri kullanılacak yazılacaktır.

3.300 kelimeden az, 800 kelimeden fazla olmayacaktır.

4.Kırışmış ve okunmaz durumda yıpranmış eserler değerlendirmeye kabul edilmeyecektir.

5.Teslim tarihinden sonra tarafımıza ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 6.Yarışmaya katılacak öğrenciler çalışmalarını çeşitli kaynak ve dokümanları araştırarak kendi bilgi, duygu ve düşüncelerini işleyeceklerdir.

7.Eserler incelenirken;  temanın işlenişi, türkçe ve dilbilgisi kuralları, konuya hâkimiyet, mektubun derinliği ve etkileyiciliği, konusunda değerlendirme yapılacaktır.

8.Mektup sonuna öğrencinin; Adı ve Soyadı, Doğum Tarihi, Sınıfı, Telefon, Adres Bilgileri yazılması zorunludur.

9.Mektuplar sadece ilan edilen Whatsapp numarası üzerinden 30.05.2022 tarihinde tek gün olarak 10:00 ile 16:00 saatleri arasında gönderilebilecektir.

10.Mektupların daha önce yarışmalarda dereceye girmemiş olması gerekmektedir.

Eserlerin Ulaştırılacağı İletişim Numarası: 0533 788 81 81

Değerlendirme Jürisi: Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesince oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirme yapılacaktır.

Ödüller:  Dereceye giren ilk üç esere sürpriz hediyeler verilecektir.

3. YARIŞMA ÖDÜL TÖRENLERİ

Yarışmaya katılım sağlayan tüm dallardaki eserler arasından Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesince ortak oluşturulacak komisyon tarafından 01.06.2022 tarihinde gerekli değerlendirmeler yapılacaktır.  Dereceye giren eser sahiplerine hediyeleri Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek törende takdim edilecektir.


Editör: B. Zengin