Antik döneme ait komedya yeniden sergilenecek

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün göreve gelmesiyle birlikte büyük bir ivme kazanan çalışmalarla gün yüzüne çıkartılmaya başlanan Konuralp Antik Kenti Tiyatrosu büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan, Antik Dönem’in ünlü tiyatro yazarı Aristofanes’in“ Kuşlar”adlı tiyatro oyunu,  24 Mayıs 2022 Salı günü, saat 20.30’da, Prusias Ad Hypium Antik Kenti Tiyatrosu’nda seyircisiyle buluşuyor.

Antik döneme ait komedya yeniden sergilenecek
23.05.2022 - 19:26
Güncelleme 30.05.2022 - 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
638

 

Düzce Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Süleyman İnceefeyönetmenliğinde,Antik Tiyatro’da, yapısının işlevine uygun bir biçimde 2000 yıl sonra bir komedya türünün gösterimi ile Düzce Üniversitesi tarafından bir ilke imza atılarak asırlar öncesiyle günümüz arasında bir bağ kurulmuş olacak. Bu yönüyle Kuşlar, oyun ekibi kadar, asırlar sonra bu antik yapıda yeniden yankılanan sesin paydaşı olmalarıyla seyircisini de özel kılacak bir oyun. 

Kuşlar, profesyonel kostüm, mask, müzik ve ışık tasarımıyla görsel ve işitsel bir şölen sunuyor. Fantastik bir komedya olan oyun, pagan kültürün ve onun egemen olduğu toplumsal yapının bir ütopya çerçevesinde ve eğlenceli bir eleştirisini içeriyor.


Editör: B. Zengin