Düzce Üniversitesi Arş. Gör. Korhan Topcu TRT Kısa Film Yapım Ödülü’nün Sahibi Oldu

Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Arş. Gör. Korhan Topcu, Sinema sektörüne yeni bir soluk kazandırmak amacıyla TRT tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu "12 Punto 2022"de “Gözlerin” adlı projesiyle TRT Kısa Film Yapımı Ödülü’ne layık görüldü.

Düzce Üniversitesi Arş. Gör. Korhan Topcu TRT Kısa Film Yapım Ödülü’nün Sahibi Oldu
27.06.2022 - 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
557

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Korhan Topcu, 2022 yılı için Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği kazandığı projesiyle TRT Kısa Film Ödülü’ne de uzanarak önemli bir başarıya daha imza atmış oldu.

TRT 12 Punto ile TRT Sinema ortaklığında gerçekleşen etkinlikte bu yıl 312 kısa metrajlı film projesi arasından “TRT Kısa Film Yapım Ödülü” kazanan 12 proje, Film Eleştirmeni Alin Taşçıyan, Senarist-Yönetmen Banu Sıvacı ve TRT 2 Sinema İçerikleri Editörü Mehmet Ali Karga tarafından belirlendi.

Gözlerin isimli projesiyle yapım ödülü kazanan Topcu, 19-26 Haziran 2022 tarihinde İstanbul Feriye’de gerçekleşen etkinliklerde ulusal ve uluslararası sektör temsilcileriyle bir araya gelerek projesini geliştirme olanağı edindi. Topcu’nun senarist, yönetmen ve yapımcı olarak katıldığı etkinliklerde projenin yürütücü yapımcısı olan Düzce Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emrah Erkanı da proje geliştirme süreçlerinde yer aldı.

2022 yılının Ekim ayında Düzce’de çekilmesi planlanan proje, tamamlanmasının ardından ulusal ve uluslararası film festivallerinde yarışacak. Ayrıca film TRT 2’de de izleyicilerle buluşacak.


Editör: B. Zengin