Deneyap Teknoloji Atölyesi'nin açılışı yapıldı

Düzce’de Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin açılışını canlı bağlantıyla gerçekleştirdi.

Deneyap Teknoloji Atölyesi'nin açılışı yapıldı
5.09.2022 - 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
550

Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde '81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin kurulmasının hedeflendiği proje kapsamında Düzce Gençlik Merkezi bünyesinde yapımı tamamlanan Deneyap Teknoloji Atölyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde gerçekleştirilen canlı bağlantı ile açıldı.

Ülke gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli öğrencilerin ülke genelinde tespit edilmesi ve bu öğrencilerin gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması amacıyla Deneyap Teknoloji Atölyeleri kuruluyor. Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesinin kurulması yönünde çalışmaların gerçekleştirildiği proje kapsamında gençlerin bilim ve teknolojide yenilik üretebilen bireyler olmaları hedefleniyor.

35 ilde Deneyap Teknoloji Atölyelerinin açılışı canlı bağlantı ile yapıldı.

Aralarında Düzce’nin de bulunduğu 35 ilde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesinin açılışı TEKNOFEST’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde canlı bağlantı ile gerçekleştirildi. Düzce’de Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesinin açılış kurdelesini Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, gençlik merkezi gönüllü gençleri ile birlikte kesti.

Düzce Gençlik Merkezi bünyesinde açılacak olan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak isteyen 1175 gencin başvuruları E-sınav seanslar şeklinde gerçekleşti. İkinci aşama olan uygulama sınavına katılma hakkı kazanan 425 aday, Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek olan sınava katılacak. Sürecin sonucunda adayların e-sınav sonuçlarının %70’i ve uygulama sınavı sonuçlarının %30’u alınarak öğrenci seçim süreci tamamlanmış olacak. İlimiz adına sınavlar sonucunda Ortaokul bazında 100 öğrenci Lise bazında 60 öğrenci olmak üzere, toplamda 160 öğrenci alınacak.

Düzce’deki Deneyap Teknoloji Atölyesinin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere proje paydaşlarına teşekkür eden Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, Bilim ve teknolojinin gelişimi ve gençlere bu konuda rehberlik yapacak Deneyap Teknoloji Atölyelerinden bir tanesi de Düzce’de oluşturuldu. Gençlerimizin gelişimine büyük katkı sağlayacak bu atölyenin oluşumunda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varanka, TÜBİTAK ve T3 Vakfı’na teşekkür ediyorum" diye konuşarak gençleri Düzce Gençlik Merkezindeki Deneyap Teknoloji Atölyesine beklediklerini kaydetti.


Editör: B. Zengin