BELMEK KADINLARIN HAYATINA DOKUNUYOR

Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, verdiği eğitimler ile kursiyerlerin hayatlarına dokunarak mesleklerini ve iş hacimlerini genişletmesine katkı sağlıyor. BELMEK kursiyeri Fatma Keskin de ücretsiz aldığı Modelistlik kursu ile hedeflerini büyütecek adımlar attı.

BELMEK KADINLARIN HAYATINA DOKUNUYOR
29.09.2022 - 21:36
Kaynak: Haber Merkezi
464

Düzce Belediyesinin yüzlerce kursiyere verdiği eğitimler meyvelerini veriyor. 2022-2023 yılına da 53 ayrı branşta 9 ayrı noktada verilecek olan kurslar öncesinde, kursiyerlere cesaret vererek yüzleri güldürdü. Geçtiğimiz yıl Stilistlik ve Modelistlik kursuna katılan kursiyer Fatma Keskin, kursa gittikten sonra iş kolunu genişleterek hedeflerini büyüttü.

5 AY BOYUNCA KURSLARA KATILDI
14 yaşından bu y ana terzilik yapan Fatma Keskin, üniversite okuyan kızının masrafları ve kendi giderlerini sağladığı terzi dükkanında gelinlik ve çocuk abiyeleri dikmek amacıyla Düzce Belediyesi’nin ücretsiz olan Stilistlik ve Modelistlik kursuna katıldı. 5 ay boyunca hiç tatil yapmadan hem kursa katılan hem de dükkanını açık tutan Keskin, “Haftanın 5 günü hiç tatil yapmadan hem kursa gittim hem de dükkanımı açtım. Bu kursu çok araştırdım ancak genellikle çok yüksek ücretliydi. Ancak burada ücretsiz ve aynı teknikler öğretiliyor. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye Düzceli hanımlara bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Çünkü başka illerde böyle bir kurs yok” diye konuştu.
Düzce Belediyesi BELMEK kurslarının çok fazla olduğunu söyleyen Fatma Keskin, “İşlerimi hatasız ve profesyonel anlamda yapmak için Düzce Belediyesinin BELMEK Stilistlik ve Modelistlik kurslarına katıldım. Kurslar teknik olarak çok fazla katkısı oldu. Kitaplardan faydalanmadan sıfırdan kendi kalıplarımızı ve kişiye özel tasarımlar yapıp daha profesyonel olmamı sağladı” dedi.

“KURSİYERLERİN BAŞARISI MUTLU EDİYOR”
Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursu Koordinatörü İlknur Bahar da başarılı kursiyeri tebrik ederek,  ifadelerinde bulunarak Belediyenin desteğini bir kez daha gösterdi.

“MODELİSTLİK KURSU BAŞKAN ÖZLÜ’NÜN HEDİYESİDİR”
Stilistlik ve Modelistlik Eğitmeni Melek Çim ise “Kursiyerimizin aldığı eğitim sonucunda atölyesinde bir değişim oluştu. Biz de ziyaret etmek istedik. Terzilik üzerine çalışan kursiyerimiz geçen sene bizden modelistlik eğitimi aldık. Kendi dükkânını gel inlik ve çocuk abiyeleri üzerine çevirerek dükkânını büyütmeyi hedefledi. Verdiğimiz eğitimlerle kendinde bu özgüveni gören kardeşimiz bunu başardı. Düzce’de başka bir kurumda verilmeyen Modelistlik kursu Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün kadınlara bir hediyesidir” şeklinde konuştu.


Editör: B. Zengin