BU PROJE SOSYAL YAŞAMIN MERKEZİ OLACAK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün şehrin ortasından geçen Asar Deresine yönelik geliştirdiği 3 etaplı proje kapsamında, Küçüksu Köprüsü – Şaguş Köprüsü arasında ilk etap çalışmalarına başlanan proje, kentle bütünleşecek bir rekreasyon alanı oluşturacak şekilde sürdürülüyor.

BU PROJE SOSYAL YAŞAMIN MERKEZİ OLACAK
19.11.2022 - 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
500

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzcelilerin en çok merak ettiği konuların başında gelen, sorunun çözümü noktasında birçok söylem geliştirilen ancak somut adım atılamayan Asar Deresi’ne yönelik geliştirdiği projenin uygulamaya geçirilmesini sağlayarak akıllardaki soru işaretlerini de giderdi.

Küçüksu Köprüsü – Şaguş Köprüsü arasında Eylül ayında başlanan ilk etap kapsamında dere içerisinde kazım ve fore kazık çalışmalarını gerçekleştiren ekipler, 430 metre uzunluğundaki 32 bin 700 metrekarelik alanda çalışmalara devam ediyor.

YENİ BİR KENT ODAĞI ÜRETİLİYOR
Proje ile kent merkezinden geçen Asar Deresini sürdürülebilir kararlar doğrultusunda iyileştirerek dere kıyısını ve çevresini gündelik kent yaşantısına kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Özlü, “Mevcut kent dokusu ve imar planında yer alan park alanları ve rekreasyon alanları sürekliliğini devam ettirmek, dere çevresini sürdürülebilir ve entegre bir kent parçası haline getirmek istiyoruz. Aynı zamanda proje alanı içerisinde etap etap fonksiyonel ve kullanımsal çeşitliliği sağlayarak yeni bir kent odağı üretmeyi amaçlıyoruz.  Aynı şekilde alan içinde bulunacak mevcut yaya köprüleri yerine yeni yaya köprülerini projeyle entegre hale getirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

PROJE HASSASİYETLE TAKİP EDİLİYOR
Asar Deresinin Düzce açısından büyük önem arz ettiğini ve bu bilinçle hareket ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Dr. Faruk Özlü, “Gerek şehir kimliği gerekse sosyal bütünleşme noktasında projenin ne denli hassasiyetle takip edildiğini vatandaşlarımızın bilmesini isterim. Yaptığımız ve yapacağımız projelerle yeni nesil belediyecilik esaslarını da ortaya koyuyoruz. Asar Deresi Projesi de bunun sacayaklarından bir tanesi. İlk etap çalışmalarına başladığımız günden itibaren büyük yol kat ettik. Son olarak fore kazık çalışmasının tamamlanmasının akabinde grobeton dökümünü gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

AMFİ, RESTORAN, BÜFE VE KÖPRÜ
İlk etap çalışmalarında nelerin olacağını da paylaşan Başkan Özlü, “Bu etapta rekreasyon alanının yanı sıra yeşil alanlar da olacak. Yeni bir kent odağı oluşturacağımız proje ile derenin şehrimizle bütünleşmesini sağlayacak amfi, restoran, büfe ve yay şeklinde 2 aktif yaya köprüsü bulunacak. Cep otoparklarının da olacağı ilk etapta yol kenarı bisiklet yolu ile park yerleri de konuşlandırılacak” dedi.

Başkan Özlü, açıklamalarının sonunda proje çerçevesinde trafik güzergah değişikliği yaşandığını hatırlatarak, mümkün olan en kısa sürede trafiğin normal seyrine dönmesini sağlayacaklarını belirtti ve gösterdikleri duyarlılık ve hassasiyet için vatandaşlara teşekkür etti.


Editör: B. Zengin