Google'dan Android Telefonlara Yeni Özellik

Andorid'in yaratıcısı Google'den Android cihazlara getireceği yepyeni bir özelliği duyurdu.

Google'dan Android Telefonlara Yeni Özellik
11.12.2022 - 14:51
Kaynak: HABER3
453
 

Geçtiğimiz aylarda Pixel marka telefonlarını görücüye çıkaran Google, işletim sistemi olan Android tarafına ise büyük yazılım güncellemelerinin yanı sıra kullanıcı deneyimini iyileştirecek eklemeler getiriyor.

 

İKİ YENİ ÖZELLİK YOLDA

Donanımhaber'de yer alan habere göre, kısa süre içerisinde dağıtıma başlayacak özelliklerden ilki YouTube ekran widget’ı. YouTube arama çubuğu ile gelen widget ayrıca kütüphane, abonelikler, anasayfa ve Short sekmelerine de erişim imkânı sunuyor. Ögeye Widget menüsünden ulaşabiliyorsunuz.

Diğer özellik Fotoğraflar uygulamasına eklenen yeni kolaj stilleri. Karı-koca DABSMYLA ve Yao Cheng Design tasarımcı ekibi tarafından geliştirilen bu yeni stiller kolajlarınıza farklı bir hava katmayı amaçlıyor.

Emoji Mutfağı mesajlarınızda iki emojiyi yan yana yazdığınızda ortaya çıkıyor ve yeni bir kombinasyon oluşturuyor. Son olarak görme problemi olan kullanıcılar için yeni Reading modu ekranı, fontları, renkleri ve okuma hızını ayarlayabiliyor. Bu uygulama mağazadan indirmeye hazır.

Son olarak Google TV uygulaması ile görüntüleri doğrudan televizyona veya oynatıcıya yansıtmak, bunun yanında telefondaki asıl uygulamanızı kullanmaya devam etmek veya kumanda olarak kullanmak da mümkün oluyor. Yine dijital anahtarlar üzerinde telefonu kullanarak aracınızı kilitlemek veya kilit açmak, anahtarları iPhone kullanıcıları ile paylaşmak ve araca kimin eriştiğini görmek mümkün. Bu özellikler yavaş yavaş dağıtıma başladı.


Editör: B. Zengin