TARIM LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN DESTEK PROTOKOLÜ İMZALANDI

Düzce Belediyesi ile İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında, "Tarım Lisesi Öğrencilerinin İhtiyaçlarının Karşılanmasında Destek Protokolü" imzalandı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bilinçli çiftçi yetiştirmenin önemine değinerek "Amacımız teknoloji ile tarımı entegre ederek verimi artırmak" dedi.

TARIM LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN DESTEK PROTOKOLÜ İMZALANDI
19.01.2023 - 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
294

Düzce Belediyesi’nin sosyal sorumluluk ve Düzce'de nitelikli ürünler yetiştirmek amacıyla kurduğu Tarım Akademisi’nin işlevselliği her geçen gün artıyor. Çeşitli Tıbbi Aromatik Bitkilerin yetiştirildiği Tarım Akademisi,  öğrencilerin de eğitim merkezi haline gelecek. Tarım alanı öğrencilerinin ihtiyaçlarının karşılanması için, Düzce Belediyesi ile İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında "Tarım Lisesi Öğrencilerinin İhtiyaçlarının Karşılanmasında Destek Protokolü"  imzalandı.

İLK BİTKİLERİ ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE DİKTİLER
Düzce Valisi Cevdet Atay ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü imza törenin ardından okulun bahçesinde oluşturulan uygulama bahçesine ilk fidanları öğrenciler ile birlikte dikti. Protokol kapsamında Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan destek paketleri öğrencilere dağıtıldı.

TEKNOLOJİ İLE TARIMI BULUŞTURUYORUZ
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü amaçlarının teknoloji ile tarımı birleştirip ürün verimliliğini artırmak olduğunu söyleyerek; "Düzce'nin toprakları son derece verimli topraklı topraklardır. Özellikle tarımı teknolojiyle buluşturmayı hedefliyoruz. Düzce Belediyesi bünyesinde bir Tarım Akademisi kurduk. Tarım Akademisinde Milli Eğitim Bakanlığımız ve Tarım İl Müdürlüğümüz de var, akademimize Ziraat Fakültesini de dahil edeceğiz. Tarım Akademisi fikriyle modern tarım tekniklerini çiftçi ve üreticilerle birleştireceğiz. Milli Eğitim bakanlığımız bünyesinde Düzce'de bir tarım bölümü açıldı. 34 öğrencisi var. Düzce Belediyesi olarak bu öğrencileri destekliyoruz. Tarım Akademisi bünyesinde oluşturduğumuz çiftlikte öğrencilerimiz pratik eğitimlerini yapacaklar. Okullarındaki Tarım teknolojileri bölümünde öğrencilerimiz modern tarım tekniklerini öğrenecekler. Amacımız teknoloji ile tarımı entegre etmek" şeklinde konuştu.


Editör: B. Zengin