ZABITA’DAN RAMAZAN AYI VE BAYRAMDA BAŞARILI PERFORMANS

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı ve bayram süresince gerçekleştirdiği çalışmalarla hem vatandaşların hem de esnafların sıkıntı yaşamasının önüne geçti. Çevre denetimlerinden kaldırım işgallerine, toplu taşıma araçlarından market ve unlu mamul imalathanelerinin denetimine kadar, her türlü istek/şikayet ve talebi hızlı şekilde değerlendiren müdürlük, kolluk görevini başarılı şekilde yerine getirdi.

ZABITA’DAN RAMAZAN AYI VE BAYRAMDA BAŞARILI PERFORMANS
25.04.2023 - 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
255

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, hem halk sağlığı ve çevrenin korunması hem de sosyal yaşamın sağlıklı olarak işlerliğini sürdürmesine yönelik görevini sürdürmeye devam ediyor. Müdürlük, kamuoyu ile paylaştığı Ramazan ayı ve Bayram dönemi raporunda 153 Alo Beyaz Masa üzerinden esnaf ve vatandaşlardan gelen istek, şikayet ve taleplerin hızlı şekilde işleme koyularak sonuçlandırıldığını açıkladı.

ŞİKÂYETLERE HIZLI MÜDAHALE
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı ve Bayram boyunca 153 Alo Beyaz Masa üzerinden gelen 302 istek, şikayet ve taleplerin tamamına hızlıca cevap vererek ve sonuçlandırarak vatandaşların sorunlarını giderdi.

RUHSAT DENETİMLERİ SÜRÜYOR
Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler Ramazan ayı ve bayram boyunca sıhhi, gayri sıhhi müessese ve umuma açık işyeri olmak üzere toplam 311 ruhsat denetimini gerçekleştirirken, yapılan denetimlerde 81 işletmeye kapama işlemi yapılırken, 27 işletmeye iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığından, 25 işletmeye de farklı usulsüzlüklerden işlem gerçekleştirdi.

TRAFİK GÜVENLİĞİ
Ramazan ayı ve Bayram süresince şehir içi trafiğin araçlar kadar yayalar tarafından da sağlıklı kullanılabilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanabilmesine yönelik Trafik Şube Müdürlüğü ekipleriyle koordineli şekilde hareket eden Zabıta Müdürlüğü, dönem içerisinde kaldırım işgali yapan 93, engelli yoluna park eden 1, otobüs durağını işgal eden 1 araca cezai işlem uygulanmasını sağladı. 59 çekçekli kağıt toplayıcısının da yakalanmasını ve 3 aracın trafikten men edilmesini de sağlayan ekipler, İstanbul caddesinde motosiklet denetimlerine de ağırlık vererek trafiğe kapalı alanda vatandaşların aileleri ile birlikte serbestçe dolaşmalarına imkan sağladı.



GIDA İŞLETMELERİ
Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler Ramazan ayı ve bayram boyunca restoran, lokanta, kafeterya, pastane, catering, kasap ve marketlerde toplam 238 ticari işletme denetlenmiş, 81 işletmeye kapama işlemi yapılmış, 27 işletmeye iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığından işlem gerçekleştirdi.

45 FIRIN 225 KEZ DENETLENDİ
Fırın denetimlerini de Ramazan ayı ve bayram süresince aksatmadan devam ettiren müdürlük, sorumluluk alanında bulunan 45 fırını 225 kez denetleyerek vatandaşların sağlıklı ve tam gramajlı pide ve ekmeğe ulaşması için çaba sarf etti. Ekiplerin yaptığı fırın denetimlerinde 19 fırın ile ilgili işlem yapılırken, eksik gramaj tespit edilen ekmeklere el konulması sağlandı.

193 DİLENCİ YAKALANDI
Duygu sömürüsü yaparak kazanç elde eden dilencileri de mercek altına alan müdürlük, Ramazan ayı ve bayram boyunca yapılan denetimlerde 193 dilenciyi yakalayarak 47’si hakkında idari para cezası işlemi uyguladı.

TOPLU ULAŞIM
Ulaşımda herhangi bir olumsuzluk ve aksaklık yaşanmaması için de denetimlerini sürdüren müdürlük ekipleri, bu süreçte denetlediği 23 toplu taşıma aracından 2’sine eksikliklerinden ötürü cezai işlem uyguladı.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız