"KİMSE BİRİLERİNE MUHTAÇ OLMAYACAK"

Millet İttifakı CHP Düzce 1’inci sıra Milletvekili Adayı Talih Özcan, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı gezilerde, iktidara geldiklerinde yapacaklarını sıraladı. Talih Özcan, ‘Bizim iktidarımızda hiç kimse birilerine muhtaç olacak şekilde yaşamayacak, alın terinin hakkını alacak,’ dedi.

"KİMSE BİRİLERİNE MUHTAÇ OLMAYACAK"
5.05.2023 - 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
379

Millet İttifakı Düzce Milletvekili Adayları Talih Özcan, Aslıhan Akbal Tüysüz, Jale Uzunhasan seçim çalışmaları için güne dernek ziyaretleri ile başladılar. Milletvekili Adayları Türk Eğitim Sen, Eğitim-İş sendikalarını ziyaret ettiler. Heyetin sonraki programı ise Köprübaşı Ömer Efendi köyü oldu. 

İttifakın 1’inci sıra adayı Talih Özcan, ziyaretlerinde iktidara geldiklerinde yapacaklarını sıraladı. İttifakı oluşturan partilerin Ortak Mutabakat Metni’nde iktidar programının açıkça yazıldığını vurgulayan Talih Özcan, "Programlarımızı her yerde anlatıyoruz. Bizim yapacaklarımız belli, kaynağımız da belli’ dedi. Özcan, ziyaretlerinde ortak olarak özetle şu görüşlere yer verdi, “2012 yılında en düşük memur maaş asgari ücretin 2 buçuk katıydı. Şu anda bu oran 1.4'lere kadar geriledi. İşte bu yüzden iktidara gelir gelmez en düşük memur maaşını asgari ücretin 2 buçuk katına çıkaracağız. Yani bugünün tutarlarıyla söyleyecek olursam, en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak.

Havza bazlı planlama yapacağız, kim neyi ekeceğini önceden bilecek. Devletin kaça satın alacağını da önceden bilecek. Havza bazlı planlamada, hiç kimsenin zarar etmeyeceği bir modeli inşa edeceğiz. Formülümüz şu; ne üretiyorsanız, buğday, arpa, yulaf, kekik neyse; maliyet artı makul kar, eşittir taban fiyat olacak. Yani hiç kimsenin, hiçbir üreticinin zarar etmeyeceği bir modeli getiriyoruz.

Köylerde çalışan bütün kadınların -bağda, bahçede, tarlada neredeyse çalışanların- ve gençlerin sosyal güvenlik primini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Böylece tarlada, bağda, bahçede, tütünde çalışan, patateste çalışan, üreten, alın teri döken her genç ve her kadın, zamanı gelince emekli olacak, kimseye muhtaç olmayacak."


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız