ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN ÖZLÜ’DEN ALDILAR

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Peygamber Efendimiz’e Mektup ve 40 Hadis’i Şerif Ezberleme Yarışması”nın kazananlarına ödüllerini Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü verdi.

ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN ÖZLÜ’DEN ALDILAR
12.05.2023 - 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
290

Düzce Gençlik Merkezi’nde düzenlenen organizasyon Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İl Gençlik ve Spor Müdürü İsa Yazıcı ve ilgili kurum temsilcileri ile yarışmaya katılan öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Peygamber Efendimiz’e Mektup ve 40 Hadis’i Şerif Ezberleme Yarışması”nda dereceye giren kompozisyon sahibi öğrencilerin hediyelerini Başkan Özlü verirken her bir öğrenciyi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

“SÜLEYMAN ÇELEBİ’NİN MEVLİD’İ GİBİ BU MEKTUPLAR DA MANEVİ DUYGULARIN TEZAHÜRÜDÜR”
Ödül töreninde yaptığı konuşmada önemli konulara değinen Başkan Özlü, her bir kompozisyonun manevi duyguları temsil ettiğini aktararak, “Ben geçliğimde çok okuyan bir öğrenciydim. Biliyorsunuz Süleyman Çelebi’nin “Mevlid”i vardır. Yani öğrenciliğimde biraz daha fazla muhafazakardım sanırım ama onu pek önemsemezdim. Mevlid neticede bir şiirdir derdim ve önemsemezdim. Önemli olan Kur’an- Kerim derdim gençliğimde Aradan yıllar geçti bakış açım değişti. Ankara’da olduğum yıllarda her hafta kitapçıya gider kitap alırdım. Orada bir müzik bölümü var. Çok sevdiğim bir hoca İsmail Coşar, rahmetli oldu, CD’sini gördüm ve aldım. Mevlid olduğunu bilmeden aldım. İsmail Coşar o Mevlid’i o kadar güzel okumuş ki defalarca dinledim. CD arabamda sürekli duruyor. Oradan şu noktaya vardım. Süleyman Çelebi’nin yazdığı Mevlid şiiri bizim milletimizin Peygamber Efendi’mize duyduğu sevginin ifadesidir. Gerçekten Mevlid çok önemli, yaşlanınca daha iyi anladım. Mevlid, bizim milletimizin ruh dünyasının yansımasıdır. Hepinize tavsiye ederim; İsmail Coşar’dan dinleyin. Nasıl ki Mevlid milletimizin duyduğu sevgiyi ifade ediyorsa; gençlerimiz de kendi sevgilerini bu mektuplarla anlatmışlar. Bakanlığımız tarafından düzenlenen, il müdürlüğümüzün ev sahipliği ile katıldığımız bu organizasyonda emeği geçenleri kutluyor, dereceye giren güzel yavrularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Program dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdimi ile sona erdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız