DÜZCE YENİ BİR YAŞAM ALANINA KAVUŞUYOR

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Okan Kaltu, “Bizim gibi hızlı büyüyen şehirlerde statlar şehir içinde kaldığı için şehir dışına taşınıyor. Burayı Millet Bahçesi olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz” dedi.

DÜZCE YENİ BİR YAŞAM ALANINA KAVUŞUYOR
10.06.2023 - 16:10
Güncelleme 10.06.2023 - 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
351

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Okan Kaltu, şehir merkezinde bulunan stadyumun neden kaldırıldığını ve yerine yapılacak olan 2. Etap Millet Bahçesi konsepti ile Düzce’nin neler kazanacağını paylaştı.

Uzun yıllardır Düzcespor’un maçlarına ev sahipliği yapan Düzce şehir stadı yerini yeşillikler içerisinde ve Düzcelilerin şehrin merkezinde rahatça nefes alabilecekleri bir konsept haline bırakmaya hazırlanıyor.

KONSER VE ETKİNLİKLERİN YENİ ADRESİ OLACAK
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün geleceğin Düzce’sini oluşturma vizyonu ve bu yönde başlattığı projeler ile şehri bir bütün halinde ele alan yaklaşımıyla şehir stadının mevcut alandan kaldırılacağını dile getiren Okan Kaltu, “Bu stat Düzcelilerin ilk göz ağrısı. Herkesin burada acı tatlı hatıraları var. Takdir edersiniz ki bizim gibi hızlı büyüyen şehirlerde statlar şehir içinde kaldığı için şehir dışına taşınıyor. Bunun ilk etabı maraton tribünlerinin sökülüp Şıralık tribünlerine taşınmasıydı. Biz burayı Millet Bahçesi olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Bunun hemen arkasındaki kısım Millet Bahçesi -1, burayı da Millet Bahçesi-2 olarak düzenleyeceğiz. Bu konsepte dokunmuyoruz. Aynı şekilde çim saha olarak duracak. Planlamamızda bir sahne yapıyoruz. Düzce’de bundan sonraki bütün konserler, etkinlikler burada yapılacak.” dedi.

MİLLET BAHÇELERİ ‘YEŞİL YOL’ İLE BİRLEŞECEK
Millet Bahçesi -1 ile Millet Bahçesi 2’yi Güneş Tıp’ın önünden birbirine bağlayacaklarını ve ‘YEŞİL YOL’ adını vereceklerini ifade ederek konuşmasını sürdüren Kaltu, “Trafiğe kapatacağız. Kafeteryalar caddesi olacak. Düzce’nin iki nefes aldığı yeri birbirine bağlayan bir cadde olacak. Konsept olarak da çok güzel bir yer olacak. 15 Temmuz Parkı ile beraber bu alanı komple birleştirip Düzcelilerin hizmetine sunacağız. Nurettin Zafer’i de yedek stadın yanında yaptığımız yan sahaya taşıyacağız. Şehrin içerisinde 52 dönümlük bir yeşil alan oluşturacağız. İki Millet Bahçesini de birleştireceğiz İnsanlar orası kalabalıksa buraya, burası kalabalıksa buraya gelecekler. Burası gerçekten Düzce’nin göz de yerlerinden birisi olacak. Yaparken çevresini de planlayacağız ve çevresi de önümüzdeki yıllarda hızlı şekilde değişecek.” şeklinde konuştu.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız