“DÜZCE, TÜRKİYE’NİN JAPONYASI OLMAYA ADAY ŞEHİRDİR”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 17 Ağustos 1999’da yaşanan Büyük Marmara Depremi’nin yıl dönümü ve yaşanan büyük sarsıntıda Düzce’nin de büyük yıkım yaşaması dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Başkan Özlü, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu belirterek önceliğin sağlıklı ve güvenli yapılar inşa edilmesi bakımından Kentsel Dönüşüm’e yapılan yatırımlar olması gerektiğini vurguladı.

“DÜZCE, TÜRKİYE’NİN JAPONYASI OLMAYA ADAY ŞEHİRDİR”
16.08.2023 - 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
196

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 17 Ağustos Büyük Marmara Depremi ve etkilerinin hatırlandığı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özlü mesajında Türkiye’deki deprem gerçeği ve olasılıklarının her zaman hafızalarda olmasının, güvenli ve sağlam yapıların inşa edilmesi adına çok önemli olduğunu vurguladı. Düzce’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 24 yıl boyunca yapılan çalışmalardan söz eden Başkan Özlü, mesajında şu görüşlere yer verdi:
“17 Ağustos tarihi bizler için asrın en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı tarihtir. Bu tarih ülkemizde inşaat çalışmalarının, yapı stoklarının durumunun belirli aralıklarla denetlenmesi ve dönüştürülmesi konusunda büyük dersler vermiş bir dönüm noktasıdır. Büyük Marmara Depremi ve sonrasında uygulanan politikalar ile ülkemizde yaşam alanlarının belli standartlar çerçevesinde inşa edilmesi konusunda önemli yol kat ettik. Ben yıllarca savunma sanayiide çalıştım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptım. Benim bakış açıma göre; bu konu ülkemiz için en önemli ve geliştirilmesi gereken konuydu. Ancak yakın zamanda 10 ilimizi etkileyen ve büyük bir yıkıma sebep olan 6 Şubat depremlerini yaşadık. Buradan görüyoruz ki; ülkemizin en önemli gerçeği ve acil korunma yollarını geliştirmemiz gereken konu deprem konusudur.”

“DÜZCE ÜLKEMİZE ÖRNEK OLMALIDIR”
Başkan Özlü Düzce özelinde yapılan konut yenileme ve kentsel dönüşümden örnek vererek süreç içinde riskli alanların yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Bakın Düzce’miz de alüvyon toprak zemini dolayısıyla sıvılaşmaya meyilli ve deprem hattı üzerinde bulunan bir şehirdir. 1999’dan bu yana alınan tedbirler, sıkı yönetmelikler ve denetim çalışmaları sayesinde şimdi şehrimizde bulunan yapı stokunun %80’i yenilenmiş durumda. Bu yenilenme süreci halen devam ediyor, edecek. Şehirlerimizi yeniden güvenli bir biçimde inşa ediyoruz, bu çalışmalar belli bir süre gerektiriyor. Özellikle büyük şehirlerimizde aynı Düzce’mizde uyguladığımız gibi yönetmelik, denetim ve doğru yatırım politikaları ile acil eylem planlarımızı uygulama konusunda örnek teşkil edebiliriz. Kat sınırlaması ve doğru malzeme kullanımı ile depremde meydana gelmesi muhtemel zararları en aza indirebiliriz. Bu bakımdan Düzce’miz yapılarının sağlamlığı ve yeniliği  bakımından ülkemizin Japonya’sı olabilir, örnek teşkil edebilir. Kentsel Dönüşüm bizim en önemli önceliğimiz, bunu hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. En kısa sürede de ülkemizin riskli bölgelerinde güvenli yaşam alanları inşa edilecektir. Bu vesile ile 24 yıl önce yaşanan afette hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun.”


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız