Düzce Üniversitesi Kontenjanda Yüksek Doluluk Oranına Ulaştı

Düzce Üniversitesi, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre öğrenci yerleşme oranında lisans düzeyinde  %97.24, ön lisansta ise %100’lük oranla tercih edilen ilk üniversiteler arasında yer aldı.

Düzce Üniversitesi Kontenjanda Yüksek Doluluk Oranına Ulaştı
21.08.2023 - 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
180

Akademik eğitimin yanında gerçekleştirdiği Ar-Ge ve girişimcilik çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası alanda yakaladığı başarı ile ön sıralarda kalmayı başaran Düzce Üniversitesi, öğrencilerin eğitim almak için tercih ettiği üniversitelerden biri oldu. Times Higher Education'ın yaptığı ve son 50 yıl içerisinde kurulan dünyadaki en iyi üniversitelerin sıralandığı 2023 Genç Üniversiteler Dünya Sıralaması’nda (Young University Rankings 2023) dünyada 251-300 bandında, Türkiye’de ise devlet üniversiteleri arasında ilk sırada yer alma başarısı gösteren Düzce Üniversitesi, geçtiğimiz yıllarda yakaladığı doluluk oranı başarısını, bu yıl meslek yüksekokullarında da artırmasıyla, kendisine ayrılan kontenjanın neredeyse tamamını doldurdu.

“Siz Bizim En Büyük Değerimizsiniz”

Düzce Üniversitesi’ne yerleşen öğrenciler için hoş geldiniz ve tebrik mesajı yayınlayan Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ise, “Büyük emek, azim ve çalışma ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda Üniversitemizde eğitim görmeye hak kazandığınız için siz sevgili gençleri ve her türlü fedakarlığa katlanarak sizleri yetiştiren ailelerinizi tebrik ediyor, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Önce dünyada ortaya çıkan Covid-19 salgını ve sonrasında ülkemizde yaşanan depremler dolayısıyla eğitim hayatınız boyunca zorlu engellerle karşılaştınız. Bu zorlu engelleri yılmadan aşarak üniversite eğitimi almayı başardınız. Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Bizler de sizleri kampüsümüzde görecek olmanın büyük bir heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

30 bini aşkın öğrencisi, 13 Fakültesi, 2 Yüksekokulu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve 10 Meslek Yüksekokuluyla, siz değerli öğrencilerimize mesleklerinizi icra edebilecek üst düzey bilgi, beceri ve donanımı fazlasıyla kazandırıyoruz.

2023 Dünya Üniversite Sıralamaları'nda, ülkemiz üniversiteleri arasında “Fen Bilimleri” alanında birinci olan Üniversitemiz, “Mühendislik” alanında da devlet üniversiteleri arasında yine birinci sırada yer alma başarısı göstermiştir. Son 50 yıl içerisinde kurulan dünyadaki en iyi üniversitelerin sıralandığı Genç Üniversiteler Dünya Sıralaması’nda ise ülkemizdeki devlet üniversiteleri arasında yine birinci sırada bulunan Üniversitemiz, sizlerin geleceğine değer katacak, kariyer basamaklarını hızla çıkmanızda önemli güç olacaktır.

Rekabetin yoğun olarak yaşandığı akademi ve iş dünyasında avantaj sunacak ve rakiplerinize karşı bir adım önde olmanızı sağlayacak eğitim ve uygulamaları hayata geçiren Üniversitemiz, birçok mezununun geldiği nokta ile gurur duymakta, ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına destek olmaktadır. 

Düzce Üniversitesi ailesi olarak; modern eğitim anlayışımız, deneyimli akademik kadromuz, güçlü altyapımız ve sizleri geleceğe hazırlayacak olmanın azmiyle tüm öğrencilerimizi kucaklıyor, Üniversitemizi tercih ettiğiniz için gönülden teşekkür ediyoruz.

Siz bizim en büyük değerimizsiniz. Üniversitenize hoş geldiniz.” ifadelerine yer verdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız