D.Ü. TEKNOFEST Roket Yarışmalarında Finale Çıktı

Düzce Üniversitesi Konuralp Roket Takımı 2023 TEKNOFEST Orta İrtifa Roket Yarışması’nda hazırladıkları roketi başarılı bir şekilde fırlatarak finale çıktı.

D.Ü. TEKNOFEST Roket Yarışmalarında Finale Çıktı
22.08.2023 - 22:35
Kaynak: Haber Merkezi
206

Aksaray’da düzenlenen TEKNOFEST Roket Yarışması’na; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı / Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar katıldı.

Konuralp ekibi zorlu Ön Tasarım Raporu’nda (ÖTR) 690 puan üzerinden 672.5 puan, Kritik Tasarım Raporu’nda (KTR) 955 puan üzerinden 917.5 puan ve Atışa Hazırlık Raporu’nda (AHR) ise 420 puan üzerinden 413 puan alarak finale kalan başarılı takımlar arasına adını yazdırdı.

Konuralp takımı Aksaray Roketsan Hisar Atış Alanı’nda gerçekleştirilen montaj gününde tüm aşamaları başarıyla tamamladı ve atış yapmaya hak kazandı. Ertesi gün gerçekleşen atış aşamasında ise; roketlerini başarıyla uçuran Düzce Üniversitesi Konuralp Roket takımı, fırlatılan roketin, paraşütle gerçekleşen kurtarma görevlerinin tamamını başarıyla bitirdi ve roketi hasarsız bir şekilde yere indirdi.

Yarışma sonunda takımı ve Düzce Üniversitesi adına çok mutlu olduğunu dile getiren Takım Kaptanı Emin Öztürk, ayrıca yarışma için verdiği desteklerden dolayı takım ana sponsoru Numerics Composites firmasına teşekkür ettiğini söyledi.

Takım danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Kılınçel ise öğrencileri ile gurur duyduğunu söyleyerek, bu sonucun Düzce Üniversitesi için bir ilk olması adına son derece mutlu olduğunu ifade etti. Bu başarıda emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir’e, SKS Daire Başkanı Tahir Güney’e teşekkür etti.  Ayrıca bu başarının Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ndeki tüm öğrenciler için bir motivasyon kaynağı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız