“DÜZCEMİZİN HER BÖLGESİ SAKLI BİR CENNET”

Düzce Belediyesi, Türkiye’nin en önemli doğal varlıkları arasında gösterilen Aydınpınar Şelalesinin bulunduğu alanı genişleterek, günübirlik ve konaklama seçenekleriyle doğa turizmine kazandırmak için yoğun çalışma gerçekleştiriyor.

“DÜZCEMİZİN HER BÖLGESİ SAKLI BİR CENNET”
25.08.2023 - 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
191

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin turizm açısından öne çıkarılması gereken her bölgesine yönelik projeler geliştirerek hayata geçirilmesi için çaba sarf ediyor.  Şehri turizm kenti yapma noktasında birçok önemli mesire alanının ülke ve dünya turizmine kazandırılmasına yönelik adımlar atan Başkan Özlü, Aydınpınar Şelalesinin bulunduğu tesis alanlarının da günübirlik ve konaklamalı şekilde genişletilmesi talimatı verdi.

2021 yılında imzalanan protokolle işletim hakkı Düzce Belediyesince Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden devralınan Aydınpınar Şelalesi ardından yapılan yatırımlarla Düzce’nin doğa turizmi noktasında belirli ivme yakalanmasını sağlarken, yapılan yeni düzenleme ile birlikte bölgenin, günübirlik ziyaretler ile konaklamalı ziyaretler için hizmet vermesine yönelik alt yapı çalışmalarına başlanıldı.

OTEL KONFORUNDA LÜKS ÇADIRLAR
Düzce Belediyesi iştirak şirketi BELTUR bünyesinde devam eden çalışmalar doğrultusunda 6 dönümü günü birlik ziyaretçilerin kullanımına uygun hale getirilen alana 9 dönüm daha katılarak konaklama sayısı arttırıldı. 19 adet bungalov projesinin sürdürüldüğü alanda doğa ile iç içe zaman geçirmek ve konaklama yapmak isteyenler için ayrıca otel konforunda 10 adet lüks dowm çadır için de alt yapı çalışmaları başlatılırken, ekipler bir taraftan da zemin düzenlemesi ve yapılacak inşaatlar öncesi hazırlıklarını sürdürüyor.



HER AYRINTI DÜŞÜNÜLÜYOR
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, geçtiğimiz yıllarda Aydınpınar Şelalesinin bulunduğu alanın turizme kazandırılması noktasında attıkları adımları ve gelinen noktayı değerlendirerek, “Düzcemizin her bölgesi saklı bir cennet. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine doğa ve tarihin iç içe olduğu bu güzellikte ve bu kıymette başka bir yer yok. Bu kıymeti, hem ilimiz ve bölgemiz hem de ülkemiz ve dünya turizmine kazandırma çabamız devam ediyor. Hali hazırda hizmete devam eden tesis alanı çevresinde 15 dönümlük arazi üzerinde yeni yapılanmaya giderek hem günübirlik hem de konaklamalı olarak ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistlere hizmet vereceğiz. Otel konforunda çadırların yer alacağı proje çerçevesinde her ayrıntıyı düşünerek hareket ediyoruz. Ekiplerimiz, zemin düzenlemesi başta olmak üzere bölgenin alt yapı çalışmalarına yoğunluk veriyor. Düzce’miz için hayırlı olsun.” dedi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız