CAMİ MİNARELERİNİ YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, Kent Meydanı Projesi kapsamında Cedidiye Camii genelinde devam eden düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Günden, sac minarelerin kaldırılma işleminin ardından kısa süre içerisinde yeni minarelerin yükselmeye başlayacağını söyledi.

CAMİ MİNARELERİNİ YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
25.08.2023 - 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
188

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile 'Şehrin Kalbinde Büyük Dönüşüm' başlığı altında Cedidiye Meydanında gerçekleştirilen ‘Kent Meydanı Projesi’ tüm hızıyla sürdürülüyor.

Hatırlanacağı üzere, Cami-Meydan-Çarşı konsepti ile farklı bir ahenge bürünecek alanda Cedidiye Camii ile bütünlük arz edecek şekilde ticarethanelerin yapılmasının ardından caminin belli kısımlarının da aslına uygun hale getirilmesi için kısa süre önce çalışma başlatılmıştı.

YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Bu doğrultuda Cedidiye Camiinin son durumunu değerlendiren Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, “Şu anda gördüğünüz gibi yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Cami-meydan-çarşı konseptine uygun olarak camimizin minarelerinin yenilenmesine yönelik çalışma yürütüyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla bu projeye uygun şekilde çalışmayı başlattık. Birkaç gün önce caminin dış duvarlarının tamamını kumlama tekniği ilk zamanki haline getirmeye çalıştık. Çokta güzel oldu.” dedi.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZNİ İLE YAPILIYOR
Caminin sağında ve solunda bulunan sac kaplamalı iki minareyi de konsepte daha uygun ve daha yakışır hale getirmek için çalışmaların sürdürüldüğünü sözlerine ekleyen Günden, şunları kaydetti; “Minarelerin yapılmasıyla alakalı eski yerlerinden söküyoruz. Birkaç gün içerisinde de caminin minarelerinin yükseldiğini vatandaşlarımız görecek. Kent meydanı projesine uygun pırıl pırıl minarelerimiz olacak. Bu projeyi Vakıflar Genel Müdürlüğünün izni ile yapıyoruz. Projenin tüm finansman karşılamasını ve işçiliğini Akçakocalı hayırsever işadamı Burhan Özdemir yapıyor. İnşallah bittiği zaman çok güzel bir proje olmuş olacak.”


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız