DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün ‘Sanat Şehri Düzce’ mottosu çerçevesinde Düzce’ye Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü kurulması ve sanatsal hareketliliğin arttırılması için yürüttüğü çalışmalar Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile yapılan protokolün imzalanması ile mutlu sona ulaştı.

DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ
1.09.2023 - 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
203

Düzce Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında işbirliği sahne ve bina kullanım protokolü imzalandı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehrin kültürel ve sanatsal etkinliklerin merkezi haline getirilmesi adına birçok projenin hayata geçirilmesini sağlarken, bir süredir Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü nezdinde yürütülen çalışmalarında meyvesini aldı.

Başkan Özlü, makamında bir araya geldiği İbrahim Aktürk Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı ile ilk olarak kültürel ve sanatsal çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Aktürk, Başkan Özlü’ye Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne yeni atanan Tamer Karadağlı’nın selamını ileterek, Düzce nezdinde kurulacak olan Düzce Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü çatısı altında sanatçı ve teknik personel alımına yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Başkan Özlü ise Genel Müdür Yardımcısı Aktürk’e teşekkürlerini ileterek, Düzce Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal manada ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getirdi.

Taraflar, daha sonra Türkiye’de kültürel ve sanatsal hareketliliği artırmak ve üretilen sanatsal eserlerin daha çok izleyiciye ulaşmasını sağlamak amacıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün oyunlarının Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi ev sahipliğinde sahnelenmesi aynı zamanda söz konusu binada Düzce Devlet Tiyatrosu Müdürlüğüne ait idari büro, depo ve tiyatro sahnesinin tahsis ve kullanımına sunulmasına yönelik protokole imza attı.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız