Ekranı Olmayan Akıllı Telefon Ortaya Çıktı

Humone, ekranı olmayan giyilebilir bir akıllı telefon olan Al Pin'i tanıttı.

Ekranı Olmayan Akıllı Telefon Ortaya Çıktı
13.11.2023 - 22:33
Kaynak: HABER3
325

Eski Apple çalışanları tarafından geliştirilen Humane Al Pin resmi olarak tanıtıldı. Eski Apple çalışanları tarafından geliştirilen Humane Al Pin resmi olarak tanıtıldı. Cihaz bütünüyle yapay zekâ destekli. Telefonlara olan ihtiyacı kaldırmaya odaklanıyor.

Ekranı olmayan giyilebilir bir akıllı telefon olan Al Pin Snapdragon işlemciden güç alıyor. Cihazın üstünde bulunan kamera ve mikrofon sayesinde ses ve hareketlerle kontrol edilebiliyor. Cihazın dahili kamerası 13 Megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebiliyor.

Cihazda "Güven ışığı" adı verilen bir gösterge bulunuyor. Bu gösterge yanıp söndüğünde kullanıcılar cihazın veri topladığını öğrenebilecek. Al Pin toplam 54 gram ağırlığında. Hafif olması sayesinde rahat bir şekilde kıyafetinize yapıştırılabiliyor.

Cihaz al Mic adını verdiği yazılım aracılığı ile başka yapay zeka modellerine bağlanabiliyor. Bu özelliği sağlamak için cihaza özel Cosmos adlı yeni bir işletim sistemi geliştirilmiş.

Al Pin ile kllanıcılar aşağıdaki işlemleri yapabiliyor
-Ses tabanlı mesajlaşma
-Arama
-E-posta özetleme
-Yiyecekleri tanıtma
-Gerçek zamanlı çeviri

Humone, 16 Kasım'da cihazın ön siparişlerinin başlayacağını 2024'ün başında ise gönderebileceğini açıkladı.

Al Pin, uzmanların değerlendirmelerine göre giyilebilir teknolojide yeni bir yaklaşım sunuyor. Ekranı olmayan tasarımı, cihazın daha küçük ve daha hafif olmasını sağlıyor.

Al Pin'in fiyatı, benzer özelliklere sahip diğer giyilebilir akıllı telefonlara göre biraz daha yüksek. Ancak Cihazın hafif tasarımı ve ses, hareketlerle kontrol edilebilmesi bu dezavantajı telafi edebilir.

Al Pin, ekranı olmayan giyilebilir bir akıllı telefon arayanlar için ilgi çekici bir seçenek.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız