SON BİR AY İÇİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR AÇIKLANDI

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son 30 günde yürütülen denetim ve cezai uygulamalara ilişkin hazırlanan raporu yayımladı. Bir aylık rapora göre, 114 işyeri, 175 pazarcı esnafı, 15 servis, 25 yolcu otobüsü denetlendi, 73 dilenci ve 42 seyyar satıcıya müdahale edildi.

SON BİR AY İÇİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR AÇIKLANDI
16.11.2023 - 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
162

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanı olan birçok noktada devam eden denetimlere ilişkin aylık rapor yayımladı. Şehir merkezi asayiş uygulamalarının yanı sıra toplu ulaşım araçları ve esnaflara yönelik denetimlerde sayısal veriler dikkat çekti. Denetimlerde tespit edilen 9 ruhsatsız işletmeye göz yummayan Zabıta ekipleri, ilgili işyeri sahiplerine kanun kapsamında cezai yaptırım uygulayarak işyerlerini mühürledi.

Araç trafik akışı ve vatandaşların can güvenliği açısından önem taşıyan servis ve ilçe otobüslerinde denetlenen araç sayısı 40 olurken, araç trafiğine kapalı noktalarda kural ihlali yapan 19 araca ilgili kanun gereğince cezai yaptırım uygulandı. Ayrıca vatandaşların fiyat ve ürün konusunda mağdur olmaması amacıyla yapılan denetimlerde 174 pazarcı esnafı ve 114 işyeri de çeşitli konularda incelenerek denetlendi.

Şehir merkezinde duygu istismarı yapan 73 dilenciye müdahale eden ekipler yasak olmasına rağmen seyyar satıcılık yapan 42 şahısa da yine cezai yaptırım uyguladı. Zabıta ekipleri, kanunun öngördüğü sorumluluk alanları çerçevesinde ilgili konularda denetimlerin aralıksız süreceğini belirterek vatandaşlardan kurallara uygun hareket etmeleri ricasında da bulundu.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız