TURİZM FUARLARINDA ATAK

Düzce Belediyesi ulusal ve uluslar arası fuar organizasyonlarındaki atağını sürdürüyor. Beltur ve Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan stant, turizm sektöründe birçok paydaşı bir araya getiren Uluslar arası Travel EXPO Turizm Fuarı’nda da yerini aldı. 16 Kasım’da Ankara ATO Congresium’da kapılarını açan fuar 19 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

TURİZM FUARLARINDA ATAK
16.11.2023 - 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
168

Düzce Belediyesi son olarak Antalya’da düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda hazırladığı stant ve ikramları ile adından söz ettirirken uluslar arası fuar organizasyonlarında dikkat çekmeye devam ediyor. 16 Kasım’da Ankara’da kapılarını açan Travel EXPO Seyahat ve Turizm Fuarı’nda da Düzce’yi temsilen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan, Beltur Genel Müdürü Erdem Yılmaz ve misafirler katıldı. Yöresel lezzetlerin misafirlere ikram edildiği ve çeşitli turizm noktalarının tanıtıldığı stantı hazırlayan Beltur ve Kültür İşleri Müdürlüğü fuarın ilk gününde birbirinden önemli isimler ve vatandaşları ağırladı. Açılış günü fuarda konuşma yapan Başkan Dr. Faruk Özlü, Düzce’de turizm sektörü açından yapılan çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

DÜZCE’NİN EN BAKİR OLDUĞU KONU: TURİZM
Konuşmasında Düzce’deki turizm potansiyelinden söz eden Başkan Özlü, Düzce’de yapılacak her yatırımın karşılığı olacağını belirterek “Turizm sektörü, ülkemizde yıllardır bacasız sanayi olarak nitelendirdiğimiz en değerli potansiyelimizdir. Bu potansiyeli bir mücevher gibi işlemek üzere ileriye dönük, kalıcı, sürdürülebilir ve her kesime hitap eden yatırımlarımız ile Düzce’yi “Turizm” zenginlikleri ile tanıtmayı hedefimize koyduk. Bu konuda attığımız ilk ve en önemli adım, Düzce’mizin her turizm çeşidine hitap ettiğini kanıtlamak ve bu çeşitleri anlatmak oldu. 2 yıl önce Düzce’de düzenlediğimiz iktisat ve kalkınma kongresi turizm oturumunda çok önemli fikirleri tartıştık, Düzce’miz için yeni bir yol haritası çıkardık. Değerli katılımcılar bu kongrede 4 ana başlığı konuştuk; sanayi, tarım, turizm ve ticaret. Şunu söylemeliyim ki; Düzce’nin en bakir olduğu alanlardan biri turizmdir. Özellikle Ankara’dan İstanbul’a giderken turizm yatırımları Bolu’da bitiyor, İstanbul’dan Ankara’ya giderken aynı şekilde Sapanca’da bitiyor. Sapanca ve Bolu arası ki burada Düzce var, turizm yatırımları bakımından çok bakir bir yer. Turizm alanında bu bölgeye yapılacak her bir yatırımın karşılığı olacağı kanaatindeyim.” dedi.

“DÜZCE SU CENNETİDİR”
Konuşmasında Düzce’nin içinden nehir geçen dördüncü şehir olduğunu söyleyen Başkan Özlü şunları kaydetti: “Önceliğimiz; tüm kurumların işbirliği halinde olduğu, yerel değil, ulusal ve uluslar arası turizm atağının başlatılması için doğa, tarih, kültür ve gastronomi sirkülasyonlarının desteklenmesini sağlamak oldu. Bu amaçla her kesimden davetliler, gezginler, tadım uzmanları gibi çok sayıda ismi Düzce’de ağırladık. Düzce’yi anlatmalarını istedik, turizmde yeni bir çığır açacak Düzce’nin nasıl olması gerektiği konusundaki görüşlerini dinledik. Örneğin orada çok önemli bir konu gündeme geldi. İstanbul’da kamp turizminin yapıldığı, hafta sonu etkinliklerinin yoğun olduğu Belgrad Ormanları var. Burada baraj gezileri yapılıyor. Biz İstanbullulara diyoruz ki; içtiğiniz suyu kaynağında görün. Melen Çayı halihazırda İstanbul’un yıllık içme suyu ihtiyacının yarısını karşılıyor. Bu çok önemli bir gelişmedir. Bakın düzce, ülkemizde içinden nehir geçen dördüncü şehirdir. Biz Düzce’yi ‘su cenneti’ olarak niteliyoruz.”

“YÜZYILLARDIR KAVŞAK NOKTASI, 145 ÜLKEYE KOMŞU”
Düzce’nin geçmiş dönemlerde anlatılan özelliklerine atıfta bulunan Başkan Özlü konuşmasına şöyle devam etti: “Turizm derken kastımız yalnızca doğa gezileri değil elbette. Düzce, Türkiye’nin en işlek ve en zengin coğrafi konumuna sahip ender kentlerinden biridir. Bu durum yüzyıllar önce yazılmış seyahatnamelerde dahi geçerek Düzce’nin kavşak misyonunu kanıtlayan bir durumdur. Anadolu’ya açılan kapı görevini görmüş bu kentte Batı Karadeniz’in en eski yerleşim yerini görebilirsiniz. Yaklaşık 35 kilometre uzunluğunda geniş bir araziye yayılmış ‘Büyükova’ özelliğine rağmen 22 adet yaylası olduğunu bilmeniz gerekiyor. Şehrimize farklı beklentilerle gelecek potansiyel turist topluluklarını ağırlamak üzere kalıcı projeler üretmek zorundayız. konaklama ve hizmet sektörlerinin geliştirilmesi kaçınılmaz. Çünkü 2 saat uzaklıkta en az 30 milyonluk bir nüfustan bahsediyoruz. Turizmde daha büyük planlarımız ve hedeflerimiz var. Bunun için projeler üretiyoruz. İstanbul’a olan 2 saatlik yakınlık aslında şehrimizi 145 ülkeye komşu bir hale getiriyor. Buraya daha çok büyükşehirlerden gelecek ziyaretçiler olacağını düşünürsek şehrimizin yapısına uygun konaklama alanları inşa etmek gerekiyor. Köy evleri konsepti, lüks çadır konaklamaları, bungalov ve kamp alanlarının hayata geçirilmesi ve geliştirilmesi Düzce’nin hem tercih sebebi hem de kalıcı turizm destinasyonu haline gelmesini sağlayacak en önemli adımlar olacaktır.”

“GASTRONOMİ EN BÜYÜK İDDİAMIZ”
Düzce’de 500’den fazla yemek çeşidi olduğunu vurgulayan Başkan Özlü gastronomi alanında yapılacak adımlarla Düzce’de sürdürülebilir turizm yatırımlarının artacağını ifade ederek herkesi Düzce’ye davet etti ve şöyle konuştu: “Her şehrin özel olarak geliştiği bir nokta vardır; Doğu’da gastronomi ve mimari, Karadeniz’de yayla ve tarım, Ege, Akdeniz’de deniz turizmi gibi uzmanlık noktalarını görebiliriz. Düzce’de her beklentiyi karşılayacak potansiyel mevcut ancak bizim her zaman söylediğimiz bir cümle var; Düzce’de her şey var, her şeyden biraz var. Biz bu noktadan hareketle, en zengin olduğunu düşündüğümüz gastronomi ile bu yolu açma arzusundayız. Düzce’nin yerel mutfağında, tıpkı şehrimize yayılan çok çeşitli kültür varlığımız gibi 500’den fazla yemek çeşidi var.  Biz, görülenlerden çok damakta kalan tadın unutulmayacağına inanıyor ve gastronomi konusundaki iddiamızı yineliyoruz. Düzce derken; Doğu-Batı aksında ya da tam tersi Güney-Kuzey de olsa şehri ikiye ayıracaksınız. Düzce’nin kuzeyi, Düzce’nin güneyi. Güneyde yayla ve şelale, kuzeyde ise tarih ve deniz vardır. Şimdi insanlar neden Düzce’ye gelmeli diye sorarsak. Rafting yapmak istiyorsanız, Düzce’ye gelin. Ata binmek istiyorsanız, Düzce’ye gelin. Mağara görmek istiyorsanız, Düzce’ye gelin. Bakın Türkiye’nin en önemli ilk üç mağarasından biri Düzce’dedir. Doğa yürüyüşü yapmak istiyorsanız, Düzce’ye gelin.” Fuar açılış konuşmalarının ardından Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili Halil İbrahim Yılmaz ve TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Başkan Özlü’ye katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. ATO Başkan Vekili Yılmaz, bakanlık dönemine atıfta bulunarak “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olduğunuz dönemde Ankara Ticaret Odası’nı himayeniz hala herkesin aklındadır. Konuşmanız bütün salonlarda dinlendi, içeride binlerce genç var. Müthiş bir kayıt aldık, Düzce’nin kültür zenginliğinin farkındayız. Özellikle Mutfak Sanatları Merkezi’ni yakından takip ettik. Sanayideki vizyonunuzu turizme de yansıttınız. Şükranlarımı arz ediyorum.” ifadelerini kullandı. Ankara ATO Congresium’da açılan Travel EXPO 2023 Fuarı 19 Kasım’a kadar ziyaretçilere açık olacak.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız