Keşir İsrail Büyükelçiliği Önüne Ayakkabı ve Oyuncak Bıraktı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İsrail Büyükelçiliği konutu önüne giderek oyuncak ve ayakkabı bıraktı. 

Keşir İsrail Büyükelçiliği Önüne Ayakkabı ve Oyuncak Bıraktı
20.11.2023 - 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
174

20 Kasim Dünya Çocuk Haklari Günü nedeniyle AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Kadın Kolları üyeleri İsrail Büyükelçiliği konutu önüne oyuncak ve çocuk ayakkabısı bıraktı. 

Başkan Keşir bugünün “Dünya Çocuk Hakları” günü olduğunu vurgulayarak, Çocuk haklarının eşit olduğunu ve tüm Dünya çocuklarını kapsadığını belirti. 
Keşir yaptığı açıklamada “Bugün dünya çocuk hakları günü…
Çocuk hakları sözleşmesi tüm çocuklar eşittir der ve çocukların yaşam hakkını güvence altına alır. Filistin’deki, çocuklar eşitliği hak etmiyor mu? Çocuk hakları sözleşmesi Filistinli çocukların yaşam hakkını güvence altına almıyor mu? 

Bütün dünyanın gözü önünde İsrail’in, Gazze’de sadece son üç haftada öldürdüğü çocuk sayısı, 2019’dan bu yana dünyadaki tüm çatışma bölgelerinde ölen çocuk sayısını geçti ne yazık ki. Filistin’de her 4 dakikada 1 insan öldürülüyor, her saat 6 çocuk ve 4 kadın öldürülüyor. 

İsrail bugün hem Cenevre Sözleşmesi’ni hem de çocuk hakları Sözleşmesi’ni ihlal etmektedir. Ayrıca insan hakları evrensel beyannamesi de açıkça elektriğin ve suyun kesilemeyeceğine ifade eder. Gazze’ye uygulanan tam kuşatma, yiyecek ve ilaca erişimden mahrum etme, uluslararası ceza mahkemesinin dayandığı roma statüsünün 7. Maddesine de aykırıdır. Dördüncü Cenevre sözleşmesi savaş ve işgal mağdurlarının korunmasına yönelik uluslararası bir anlaşmadır.
İsrail dahil 194 ülke bu sözleşmeyi onaylamıştır. Fakat İsrail imzaladığı dördüncü Cenevre sözleşmesinin Filistin toprakları için uygulanabilirliğini tanımayı reddetmektedir. Hasılı, İsrail imza koyduğu tüm uluslararası sözleşmelere aykırı davranmaktadır savaş suçu işlemektedir.

Çocukların en temel hakkı yaşama hakkı. Sıcak yuvasında olması gereken, okula gitmesi gereken, parkta oynaması gereken çocuklar vahşi bir işgalin en yakın şahitleri, mağdurları ve kollarında isimleri yazılı olarak mezarlıklara defnediliyor. Ve bütün bunlar tüm dünyanın gözü önünde oluyor.

Dün Bosna’da “çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi anne?” Diyen çocuklar, bugün Gazze’de “korkma kardeşim cennete gideceğiz” diyorlar. Ve biz bu çocukların gözlerinin içine baka baka nasıl dünya çocuk hakları günü kutlayacağız?

Gazze’deki çocukların yaşam hakkı, çocuk hakları Sözleşmesi’ne imza koyan 193 ülkenin teminatı altındadır. 28 Ekim’de birleşmiş milletler genel kurulunda Gazze’de acil kalıcı ve sürekli bir  ateşkes çağrısı yapan tasarı 14 ülke aleyhte ve 45 ülke çekimser oy vermesine rağmen 120 ülkenin oyla kabul edildi. Aleyhte oy kullanan 14 ülke, çekimser oy kullanan 45 ülke ne için oy verdiniz? 

Çocuklar okula gidemesin, çocuklar parkta oynayamasın, çocukların sıcak bir yuvası olmasın ve çocuklar ölsün diye mi çekimser kaldınız, aleyhte oy verdiniz?

Bugün 20 kasım 2023 hava soğuk 5 derece.
Hayatın normal akışında, anneler, çocukları üşümesin, hasta olmasınlar diye sarıp sarmalıyorlar. Gazze’de çocukların evleri yıkılıyor, okulları yıkılıyor ve bu soğuk havada Gazze’de çocuklar aç susuz, tedavi olamıyor ve o vahşi savaşın içinde ölüyorlar.

Gazze’de ölen 100 kişiden 40’ı çocuk. Okullar, hem yıkıldığı için hem de okula gidecek çocuk olmadığı için açılamıyor. Bir milletin çocuklarını katletmek geleceğini yok etmek soykırım değil de nedir? Bu faşizme dur demeliyiz. 

2009 Davos zirvesinde cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Peres’e “siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” derken en acı gerçeği, ne kadar da net ifade etmişti. 

Aradan yıllar geçti ve bugün İsrail’de Filistinli siviller, kadınlar, çocuklar için değişen hiçbir şey yok. Anlaşılan o ki Netanyahu’da ‘’öldürmeyi çok iyi biliyor.’’ İsrailli yetkililere buradan seslenmek istiyorum, vaat edilmiş topraklar hedefinizi çocuk bedenleri üzerine ve çocuk cenazeleri üzerine mi inşa edeceksiniz? Hiçbir kutsal bir tek çocuğun canından dahi kıymetli değildir.

Gazze bugün “meçhul çocuklar” şehri, Gazze bugün bir çocuk mezarlığı…
Sayın cumhurbaşkanımız ve Hanımefendi’nin çocuklar başta olmak üzere sivilleri korumak için iki taraflı ateşkes ilan edilmesi çağrıları çok kıymetli. Bu tüm dünyaya örnek olduğu gibi, Gazzeli çocuklar için de umuttur.
 
Bugün ak parti genel merkez kadın kolları başkanlığı olarak ve kadın milletvekilleri olarak, Gazze’de ölen çocuklar için onların anısı için getirdiğimiz, ayakkabıları, oyuncakları burada bırakıyoruz. Çünkü ölen çocuklar ayakkabılarını giyemezler, oyuncaklarıyla oynayamazlar. Dünya çocuk hakları gününde bu ayıp da tüm dünyaya yeter.” ifadelerinde bulundu.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız