“İKİ HAFTA İÇİNDE TÜM ESNAFIMIZ MERKEZ PAZARYERİNE TAŞINACAK”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün üzerinde titizlikle durduğu ve çalışmalarını yakından takip ettiği Merkez Pazaryeri’nde ilk tezgahlar hafta başında açılmıştı. Pazaryerine taşınma işlemi devam ederken alanı ziyaret eden Başkan Özlü; “eksikler tamamlanacak, iki hafta içinde pazarcı esnafımız yeni yerlerine taşınacak.” dedi.

“İKİ HAFTA İÇİNDE TÜM ESNAFIMIZ MERKEZ PAZARYERİNE TAŞINACAK”
23.11.2023 - 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
160

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Aziziye Mahallesi’nde inşası tamamlanan Merkez Pazaryeri’ni ziyaret etti. Hafta başında Destek Hizmetleri Müdürlüğü imkanları ile hazırlanan tezgahların açıldığı ve vatandaşların ziyaret ettiği pazaryerinde esnaf odası başkanı ve pazarcılarla buluşan Başkan Özlü, esnafı dinledi, merak edilen konular hakkında açıklama yaptı.

Yeni Pazaryeri hakkında konuşan Başkan Özlü, Düzce’nin merkez pazaryeri olarak adlandırdığı yapıdaki bazı eksiklerin en kısa sürede tamamlanacağını ifade ederek şunları söyledi: “Aziziye mahallesindeki bu pazar Düzce’nin merkez pazaryeridir. İnşaatı tamamladık, şu an taşınma işlemini gerçekleştiriyoruz. Bir kısım esnafımız taşındı, bir kısmı taşınacak. Taşınma işinin de önümüzdeki iki hafta içinde bitmesini temenni ediyoruz. Pazaryerimizde bazı eksiklikler bu ara görülebilir. Bunları da tamamlayacağız. Bunlardan biri dış cephenin kapatılması idi. Bunu da yapacağız. Esnaf odası başkanımızla görüştük, onların talepleri doğrultusunda dış cepheyi kapatıyoruz. Bir de sosyal alan oluşturma planımız vardı, onu da yapacağız.”

ESKİ PAZARYERİ KALKIYOR, YERİNE TUHAFİYELER GELİYOR
Yıllardır kullanılan ve atıl görüntüsü ile ömrünü doldurduğu belirlenen eski pazaryerinin akıbeti hakkında da açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, alanda bulunan eski yapıların yıkılacağını ifade ederek “Eski pazaryerinden buraya taşınma işlemi tamamlandığında eski alanı kaldıracağız. Orada tuhafiyeciler için güzel bir pazaryeri inşa edeceğiz. Kalan yeri de ticari alan olarak değerlendireceğiz. Orada yapacağımız iş; altı ticari alan, üst kısımları ofis ya da konut şeklinde bir alan olacak. Daha çok Olimpiyat Kavşağı tarafına yakın yerdeki kısımları değerlendireceğiz.” dedi.

“KUMAŞ PAZARI İÇİN YENİ BİR YER BELİRLEDİK”
Halk arasında kumaş pazarı olarak anılan Sosyete Pazarı’nın durumuna da açıklık getiren Başkan Özlü, Pazar alanlarının belli bir düzen içinde olması gerektiğini belirterek yeni bir yer hazırlanacağını sözlerine ekledi ve şöyle konuştu: “Vatandaşlardan gelen kumaş pazarına ilişkin soruları da şöyle yanıtlayayım; diğer adı sosyete pazarı olan bu Pazar için başka bir yer belirledik. Bu konuda çok yoğun bir talep geldi. Bu talepler üzerine Sosyete pazarının başka belirlediğimiz bir alanda daha düzenli bir şekilde devam etmesini sağlayacağız.”


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız