"İYİ Kİ VARSIN ÖĞRETMENİM"

Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

"İYİ Kİ VARSIN ÖĞRETMENİM"
23.11.2023 - 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
172

Öğretmenlik, bir meslekten öte kendini çocukların yarınlarına, ülkenin geleceğine adamak demek. Yurdumuzun her köşesinde bu uğurda emek veren öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.

Ak Parti olarak 21 yıldır bütçeden uygulamalara önce eğitim, önce çocuklarımız dedik. En fazla payı Milli Eğitim Bakanlığımıza ayırdık, yaptığımız atamalarla on binlerce öğretmeni öğrencileriyle buluşturduk.  

En önemli fırsat eşitliği aracı olan eğitimin önündeki engelleri kaldırdık. Kat sayı uygulamasından, başörtüsü yasağına tüm haksız uygulamaları tarihe gömdük. Kız çocuklarının eğitim hakkını en iyi şekilde kullanabilmesi için düzenlediğimiz kampanya ve teşviklerle eğitime erişimi destekledik. Kız çocuklarının her kademede okullaşma oranını yükselttik. Özellikle üniversitesiz il bırakmayarak, kız öğrencilerin yükseköğrenime katılımını kolaylaştırdık. Son verilere göre kız ve erkek öğrencilerimizin arasında okullaşma farkı sadece yüzde 0,8. Kız öğrencilerin yüzde 49,2’si artık üniversiteli.

Sınıf mevcutlarını azaltmak, eğitimi daha kaliteli hale getirmek için hem fiziki şartların iyileştirilmesi hem de insana yatırım yaptık.  AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı olarak,  Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayesinde “Nerede Kalmıştık?” projesini başlattık. Lise eğitimi yarım kalmış binlerce kadının tekrar eğitime dönmesine, yarım kalan hayallerine kavuşmasına vesile olduk.

Öğretmenler günü vesilesiyle terör örgütleri tarafından şehit edilen öğretmenlerimiz ve ebediyete uğurladıklarımızı rahmetle anıyor, emektarlara sağlıklı ömürler diliyorum.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. İyi ki varsın Öğretmenim.

 

Ayşe Keşir

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı

 Düzce Milletvekili


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız