SABİHA ULUSOY KÜTÜPHANESİNİN YANINDA YÜKSELECEK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün eğitim yatırımları doğrultusunda şehre kazandırdığı ve önemli bir eksikliği gideren Sabiha Ulusoy Kütüphanesinin bulunduğu alana konuşlandırılacak olan ve Kafkas toplumunun tarihsel sürecini anlatan ‘Kafkas Anıt Rölyefi’nin yerleştirileceği bölgede hazırlıklar başladı.

SABİHA ULUSOY KÜTÜPHANESİNİN YANINDA YÜKSELECEK
29.11.2023 - 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
140

Düzce Belediyesi, Başkan Dr. Faruk Özlü öncülüğünde bir çok vizyon projenin hayata geçirilmesini sağlarken, şehrin değişimi, dönüşümü ve markalaşması noktasında da başta eğitim yatırımları olmak üzere vatandaş odaklı sosyal belediyecilik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu doğrultuda, Düzce’ye yeni okulların yanı sıra Millet Kütüphanesi ile birlikte kazandırılan ve Uzunmustafa Mahallesindeki eski Konak Gazinosu bölgesine inşa edilerek hizmete sunulan Sabiha Ulusoy kütüphanesi, önemli bir eksiğin giderilmesini sağladı.

Başkan Dr. Faruk Özlü’nün Sabiha Ulusoy Kütüphanesinin temel atma töreninde ifade ettiği, Kafkas toplumlarını yansıtacak kalıcı bir eser hazırlığı çalışmaları da hız kazandı. 2,2 metre yüksekliğinde ve 8 metre boyunda olacak şekilde çalışılan, Kafkas toplumlarının acılarını, kültürlerini yansıtacak rölyefin konulacağı yerin betonu atıldı.

Rölyef, kısa süre içerisinde tamamlanarak Sabiha Ulusoy Kütüphanesinin yanında kendisi için hazırlanan bölüme yerleştirilecek.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız